Lifestyle

Nieuwe stagiaire: Marlieke!

Hello to you all! Tijd om mezelf even aan jullie voor te stellen, want vanaf vandaag versterk ik, Marlieke, één dag per week de redactie van Girlscene. Ik ben 19 jaar oud, woon in IJsselstein en studeer Nederlandse Taal en Cultuur in Utrecht. Een heel leuke studie in een nog leukere stad. Schrijven is mijn hobby en ik heb superveel zin om bij Girlscene aan de slag te gaan.

Hoewel Utrecht dus m’n stadsie is, reis ik twee keer per week met veel plezier af naar Amsterdam. Voor hoelang ik dit ga doen is nog onbekend: ik loop stage bij Girlscene omdat ik graag ervaring op wil doen en niet omdat het van de universiteit moet. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je vooral goed leert te schrijven als je het héél veel doet. And that’s why I’m here!

Lezen en schrijven doe ik al mijn hele leven met veel plezier. Dat verplichte half uurtje lezen per dag op de basisschool? Mijn favoriete momentje. En een opstel schrijven? I’m your girl. Best logisch dus, dat ik Nederlands ben gaan studeren. Ik zit nu in mijn tweede jaar en als ik klaar ben met mijn bachelor wil ik graag een communicatie-master doen. 
Doordeweeks ben ik vooral druk met colleges, bijles geven en nu dus ook met schrijven voor Girlscene. Verder zit ik op volleybal en ben ik aan het trainen om op 15 mei mijn eerste 10 kilometer te rennen (o help, het is al zo snel). 

In het weekend ben ik het liefst met mijn vriend, vriendinnen en familie. Gelukkig kunnen ze het ook allemaal goed met elkaar vinden: hoef ik niet te kiezen naar wie ik ga! 


Weetjes over me, myself and I
– Ik kan niet stilzitten, wiebelkont is my middle name
– Ik heb al 5,5 jaar verkering met dezelfde krullenbol. Ik was dus inderdaad 14 toen we verkering kregen! 
– Ontbijt is mijn favoriete maaltijd, ik kan de hele dag ontbijten. Broodjes, havermout, gekookt eitje, fruit, pannenkoeken.. Jammer dat het zo weinig groeten bevat.
– Zelf volg ik Girlscene al een tijdje trouw. Sterker nog, mijn favoriete blogger is Annemerel van Annemerel.com, die hier ook gewerkt heeft! 
– Ik heb een zus en een zusje, wij zijn dus inclusief m’n moeder met 4 meiden thuis. Arme papa ;-).  
– Ik kan heel snel lezen!
– Ik heb veel slaap nodig en lig dus altijd op tijd in mijn bed. Al sinds ik jong ben maak ik er geen probleem van om vroeg naar bed te gaan. 
– Daartegenover staat wel dat ik ook weer op tijd mijn bed uitkom. Ochtenden vind ik super fijn, want dan is het lekker rustig en ben ik productief! 

Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar alle artikelen die ik mag schrijven! 

Liefs, Marlieke

Must reads 👀