Lifestyle

Dit zijn de 8 ergste studenten ontgroeningen die je nóóit wil meemaken

studenten-ontgroeningen

Als je gaat studeren dan heb je de keus om ook bij een studentenvereniging te gaan. De één vindt een dispuut fantastisch (want: leuke uitjes en een heleboel vrienden voor het leven), maar er zijn ook meiden die een vereniging verschrikkelijk vinden. Er gaan namelijk veel horrorverhalen rond, vooral over de beruchte studenten ontgroeningen. Want er zijn een paar studenten ontgroeningen die je nóóit wil meemaken... Girlscene zet ze op een rijtje.

Studenten ontgroeningen

Vooropgesteld: niet iedere studentenvereniging doet aan ontgroeningen en de ontgroeningen zijn al helemaal niet zo erg. Laat je dus niet niet tegenhouden door deze heftige verhalen, maar het is wel een goed idee om uit te zoeken wat voor een vereniging het is voordat je je erbij aansluit. Maar gelukkig gebeuren zulke extreme studenten ontgroeningen bijna nooit :-).

Brand

2010 is het jaar dat een Groningse student nooit zal vergeten. Een 21-jarige jongen dacht op een leuk ontgroeningsuitje te gaan, maar het eindigde in een horrorverhaal. De jongen werd op een eilandje bij Giethoorn in brand gestoken. Hij raakte zwaargewond, maar de ontgroening ging gewoon door. Hij ging pas veertig uur later naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. De student moest volgens de politie samen met drie medestudenten een ontgroening ondergaan. Daarvoor mochten ze niet meer dan vier uur achtereen slapen. Op een gegeven moment trok het slachtoffer een Sinterklaaspak aan en vroeg zelf aan één van de drie andere kandidaten om hem in brand te steken. Eén van de andere drie goot vervolgens een brandbare vloeistof over de mantel van het pak en stak die in brand. Daarop ontstond volgens de politie vrijwel direct een vuurbol, waarna de student brandend het water in rende. Het ergste van alles is misschien wel dat de jongen geen aangifte tegen de studenten wilde doen…

Goudvis

In 2007 moesten leden van de Groninger studentenvereniging Albertus Magnus glazen water met een goudvis achterover slaan. Dit hebben vier leden bevestigd, maar de woordvoerder van de vereniging ontkent dit.

Watervergiftiging

Water moet je elke dag drinken, maar teveel water kan levensgevaarlijk zijn. In 2005 overlijdt een 21-jarige student uit Groningen bijna aan een watervergiftiging. Hij moest een spelletje doen tijdens de inwerkperiode bij de kroegcommissie van Albertus Magnus. Na elke verloren ronde moest hij een glas water achteroverslaan. Uiteindelijk heeft hij zes liter water gedronken, waarna hij een epileptische aanval kreeg. De student was vervolgens anderhalve dag buiten bewustzijn.

Poep

Je moet wat over hebben om bij studentenvereniging Veritas te gaan. In 2002 verklaarden eerstejaarsstudenten dat ze poep in hun haren gesmeerd kregen en gedwongen werden om bruistabletten op te eten, waardoor ze gingen schuimbekken. Na deze klachten verbrak de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht de band met Veritas.

Slachtafval

In 1998 moesten tientallen studenten van de Rotterdamse vereniging Sanctus Laurentius door gangen vol slachtafval kruipen. Het verrotte slachtafval bevatte een bacterie waardoor de studenten met wondjes een huidziekte opliepen. Het bestuur moest verantwoording afleggen en hierna werd het slachtafval vervangen door groenteafval.

Seks met kippen

In 2007 werden studenten in Utrecht gedwongen om seks met kippen te hebben, dierenbloed te drinken en met een geamputeerde stierenpenis op zak te lopen. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming stelde een onderzoek in, maar de aantijgingen zijn nooit bewezen. Uiteraard ontkent de vereniging deze heftige ontgroening.

Lees ook
Eetsmakelijk! Dit zijn de meest goedkope en makkelijke studentenrecepten

Jenever

Eén van de ergste studenten ontgroeningen ooit is die van Reinout Pfeiffer. Hij overleed nadat hij een liter jenever moest drinken. De Rotterdammer moest bewijzen dat hij geschikt was om in een studentenhuis van de vereniging Vindicat Atque Polit te wonen. Hij moest de jenever uitkotsen, maar dat lukte niet. Tijdens zijn slaap kreeg Reinout een epileptische aanval en overleed hij in zijn bed.

Dood

Een Groningse student kan zijn ontgroening helaas niet meer navertellen. Hij overleed in 1997 tijdens een studenten ontgroening bij de vereniging Vindicat Atque Polit. Na veel drank en weinig slaap, valt de student in slaap in het gras. Een kampleider merkt hem niet op en overrijdt hem met een bestelbusje in het donker.

Beeld: pinterest