Beauty

Dit gebeurt er als je geen shampoo meer gebruikt

Een leven zonder shampoo is voor de meeste meiden ondenkbaar. Het goedje staat altijd in je badkamer en je gebruikt het meerdere keren per week. Geen shampoo meer gebruiken? No way, je gaat toch niet met vies en vet haar rondlopen! Toch zijn er steeds meer mensen die shampoo uit hun leven verbannen. Ja, echt waar! Als je wilt weten wat er gebeurt als je geen shampoo meer gebruikt, lees dan snel verder.

Waarom zou je shampoo willen verbannen, het zorgt er toch juist voor dat je haar schoon en glanzend wordt? Niet helemaal waar. De meeste shampoos die je in de schappen van de drogisterij vindt bevatten ingrediënten als parabenen, sulfaten, PEG, kleurstoffen en parfum. Veel mensen kunnen niet tegen deze ingrediënten. Ze hebben last van hun hoofdhuid (jeuk, branderigheid), krijgen roos of hebben dof haar. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om geen shampoo meer te gebruiken.

Je herkent het misschien wel. Je hebt net een nieuwe shampoo en je bent enorm blij met het resultaat. Je haar voelt zacht aan en het ziet er glanzend uit. Maar als je de shampoo een tijdje gebruikt, wordt dit effect steeds minder. Je moet je haar steeds vaker wassen, want het wordt sneller vet en futloos. En zo gaat het steeds verder. Niet fijn, en helemaal niet nodig! Er zijn namelijk alternatieven voor shampoo die volgens voorstanders veel vriendelijker voor je haar zijn en een mooier resultaat geven.

Baking soda & water
Maar wat doe je dan? Geen shampoo meer gebruiken betekent niet dat je niks meer in je haar doet. Je haar moet wel schoon worden! Maar in plaats van voorverpakte middelen, kies je nu voor natuurlijke producten. Baking soda en water zijn je nieuwe shampoo! Jep, dat is echt het enige wat je nodig hebt. Het werkt als volgt: mix baking soda met water, breng het aan in het haar (vooral op de hoofdhuid), laat het 1 tot 3 minuten intrekken en was het er vervolgens uit met warm water. Als je dik haar hebt kun je jouw lokken twee keer wassen met water en baking soda.

Voordelen van de no poo methode:
– Je haar krijgt een natuurlijke glans
De ingrediënten in de traditionele shampoos halen niet het beste van je haar naar boven. De chemische stoffen maken je haar sneller dof en vet, maar als je voor een natuurlijk middeltje kiest dan zul je dat ook merken aan je haar. Voorstanders zeggen dat hun haar er nog nooit zo gezond en glanzend uit heeft gezien.
– Je hoeft minder producten te gebruiken
Behalve shampoo, gebruiken veel meiden ook conditioner, mousse, haarolie, volumespray en haarlak om hun haar in model te krijgen. Je badkamerplank staat al gauw vol met producten. Als je stopt met shampoo dan heb je die andere middeltjes ook niet meer nodig. Je haar zit namelijk veel beter in model. Dat scheelt veel tijd in je routine!
– Het bespaart je veel geld
Die shampooflessen vliegen er doorheen en voor je het weet moet je weer langs Kruidvat om een nieuwe fles te halen. Baking soda en water zijn een stuk goedkoper en je doet er ook nog eens langer mee. Fijn voor je portemonnee!
– Je hoeft je haar minder vaak te wassen
Als jij je haar met shampoo wast dan doe je dit al gauw om de dag of zelfs elke dag. Dat komt door de chemische middelen die erin zitten. Als je kiest voor een natuurlijk alternatief dan zul je merken dat je haar veel minder snel vet wordt en het daardoor minder vaak hoeft te wassen.

Nadelen
Klinkt allemaal geweldig, maar er zijn ook nadelen.
– Het ontgiften is zwaar
De eerste periode zonder shampoo is wennen. Je haar moet afkicken van de shampoo en zal in het begin heel vet zijn. Het is dus echt even doorbijten om zonder shampoo door het leven te gaan. Gelukkig kun je jouw haar altijd in een knotje dragen of een hoed dragen om je vette lokken te verbergen. Maar leuk is anders.
– Er zijn weinig mensen die het lang volhouden
Shampoo is heel makkelijk en je haar is binnen no time schoon. Baking soda kost iets meer moeite en je hebt er bovendien lef voor nodig. Mensen die de no poo methode proberen houden het wel een tijdje vol, maar komen na verloop van tijd toch weer terug bij shampoo. Je kunt je dus afvragen of het allemaal de moeite waard is.
 
Baking soda  /  Batise droogshampoo
 

Wil jij de no poo methode proberen? Of is het niks voor jou?