Lifestyle

Dit zijn dé nieuwste health trends vanuit New York

Nu de zomer in aantocht is, zijn we weer massaal bezig met onze gezondheid. Tja, we willen toch zelfverzekerd over het strand paraderen en summer bodies are made in winter, toch? Daarom is het de hoogste tijd om de health trends van New York op een rij te zetten. Want wat nú gebeurt in deze wereldstad, komt snel onze kant op. Wat moeten we binnenkort allemaal doen en eten voor een gezond leven? Je leest het hier.

Sapmachines in plaats van koffieautomaten
Elk kantoor en elk huishouden is voorzien van een koffieapparaat. Wat zouden we toch moeten zonder ons koffietje in de ochtend? Maar volgens de nieuwste trends zullen we het bakkie pleur snel verruilen voor een gezonder drankje, namelijk sap! Volgens health experts zal een sapjesmachine over een tijdje de normaalste zaak van de wereld zijn. Daar is een bedrijf, genaamd Juicero, hard mee bezig. Het bedrijf heeft de sapmachine nog niet eens gelanceerd, maar de toko is nu al veel geld waard. Er zijn namelijk veel investeerders die geloven in het bedrijf. De sapmachine van Juicero zal binnenkort gelanceerd worden in Amerika.

Sportkleding wordt belangrijker
Een workout is een stuk leuker met de juiste outfit, dat weet iedereen. Maar veel modemerken hebben nu nog maar een klein of zelfs geen aanbod in sportkleding. Dit gaat binnenkort helemaal veranderen. Sportkleding gaat een steeds grotere rol spelen in de modewereld. Grote merken zoals Tory Burch, Mara Hoffman, Kate Spade maar ook kledingketens zoals Topshop (met Beyoncé’s collectie!) lanceren allemaal een sportcollectie. Binnenkort is het dus de normaalste zaak van de wereld om veel geld uit te geven aan sportkleding én ermee rond te lopen over straat, ook als je niet opweg bent naar je sportles.

Er komen meer gezonde restaurants
Het is niet meer geoorloofd om na een intensieve workout naar de Burger King te gaan. Steeds meer mensen kiezen juist voor een gezonde en voedzame maaltijd na een yogales. Daar spelen ondernemers slim op in, want er zullen steeds meer gezonde restaurants zoals saladebars geopend worden. Ook zullen steeds meer sportscholen de optie bieden om er gezonde maaltijden te kunnen eten na een uurtje zweten.

Guacamole, guacamole en nog eens guacamole
De avocado is populairder dan ooit. Ineens is deze groene vriend in zowat elk gezond maaltje verwerkt en dat zal voorlopig ook zo blijven. Volgens food-experts zal vooral guacamole veel verwerkt worden in gerechten. “Ik denk dat we meer creatieve variaties op guacamole zullen zien. Guacamole met zeewier en verse wasabi bijvoorbeeld. En ik denk dat we Aziatische en Mediterraanse twists op guacamole zullen zien”, zegt celebrity chef Seamus Mullen. Guacamole is dus lang niet meer allang niet meer voor tortilla chips!

Reizen wordt gezonder
Zelfs op vakantie merk je de healthy lifestyle trend. Hotels zullen hun health-aanbod steeds meer uitbreiden, denk aan fitnesszalen en welness. Ook kiezen hoteleigenaren steeds vaker voor gezonde producten in het assortiment van de minibar. Dus niet alleen maar frisdrank, maar ook kokoswater.

Thuis is een tempel
De waarde van ‘thuis’ wordt steeds groter. Het is niet alleen een plek waar je slaapt, maar ook waar je leeft. Een gezellige slaapkamer is dus een must. Geen wonder dat het boek van Marie Kondo – je weet wel, waarin een aantal opruimtechnieken staan – zo populair is. Je huis moet een plek zijn waar je helemaal tot rust komt. In New York stoppen mensen daarom veel meer moeite in het interieur dan ooit. En ja, dit is een health trend want ook rust wordt steeds belangrijker.

Sport komt naar de werkvloer
In New York is het vrij normaal om je pauze niet in het zonnetje te spenderen, maar een uitstapje naar de sportschool te maken. Mensen mixen sport steeds meer met werk. Dat is ook te merken op de werkvloer. Op steeds meer werkplekken zitten ze op een grote bal in plaats van een bureaustoel (want: beter voor je houding) en staan er onder het bureau trappers voor wat extra beweging. Zullen we dit binnenkort ook op de Nederlandse werkvloer zien?

 
Hardloopbroek  /  Sporthemd

Wat vind jij de leukste health trend?

Bron