Real life

Girls Issues #25: ‘Groeien mijn borsten nog wel?’

girls-issues

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Groeien mijn borsten nog wel?’

Selma (15) vraagt zich af of haar borsten nog wel groeien.

Hoi Girlscene,

Een vriendin (ze vroeg of ik het wilde vragen, want ze vindt het zelf gênant) van mij doet sokken in haar beha om haar borsten groter te lijken, maar nu vroeg ze of haar borsten dan nog wel kunnen groeien als die sokken er elke dag op “liggen”. Hopelijk weten jullie het? 

Liefs Selma

Lees ook:
Girls Issues #24: ‘Ik heb last van slapeloosheid’

Lieve meiden,

Het groeien van je borsten begint voornamelijk in de puberteit. Ongeveer twee jaar voor je eerste menstruatie beginnen je borsten met groeien. Het verschilt per meisje wanneer je voor het eerst ongesteld wordt, daarom is er ook niet een specifieke leeftijd te noemen. Ze groeien meestal tot het einde van de puberteit. Ook hier is het niet te zeggen hoe oud je bent wanneer de puberteit stopt. Dit verschilt ook heel erg per meisje. Je borsten kunnen groter of kleiner worden door allerlei verschillende factoren zoals bijvoorbeeld gewichtsverlies of juist gewichtstoename.

Wanneer je sokken gebruikt om je borsten groter te laten lijken dan heeft dit geen invloed op je borstgroei. Je borsten kunnen dus nog steeds groeien. Sokken zijn niet zwaar of groot en als ze bovenop je borsten liggen in een beha sluit het dus niets af.

Als je graag wil dat je borsten sneller groeien dan zijn er een paar tips die je zou kunnen toepassen:
– Eet voeding waar veel oestrogeen in zit. Oestrogeen is een vrouwelijk geslachtshormoon wat bij kan dragen aan de borstgroei. Je vindt voornamelijk veel oestrogeen in sojaproducten.
– Vermijd (te) veel voeding met testosteron. Testosteron is namelijk de tegenhanger van oestrogeen en kan borstgroei tegenhouden. Eet dus niet te vaak chips, crackers, koek en witte rijst om dit probleem te vermijden.
– Eet proteïnen. Dit is één van de meest natuurlijke en makkelijkste manieren om je borsten te laten groeien. Melk, eieren, magere vis, kip en noten zijn producten waar veel proteïnen inzitten.
– Wees geduldig! Wees er niet te veel mee bezig en realiseer je ook dat je niet ineens grotere borsten zult krijgen. En vooral dat het niet erg is om kleinere borsten te hebben!

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.

Beeld: pinterest

Must reads 👀