Food

3 goddelijke pannenkoeken recepten die je nú moet proberen

Zei er iemand pannenkoeken? Heb je ooit wel eens iemand horen zeggen dat ‘ie niet van pancakes houdt? Nee, precies! Wij ook niet. Wij zouden er ons dagmenu mee kunnen vullen, helaas zouden wij dan ook tonnetje rond zijn. Pannenkoeken zijn nu eenmaal niet het meest gezonde maaltijdje. Omdat je niet gezond kunt doen zonder af en toe te zondigen hebben wij een aantal goddelijk lekkere pannenkoeken recepten opgezocht. Lees je mee?

Pannenkoeken zijn gemakkelijk zelf te maken en kun je eten als ontbijt, lunch of avond eten. Daarbij kun je ook nog eens eindeloos varieren en bestaan er ontelbaar gezonde en ongezonde pannenkoeken recepten. Wij zochten een drietal pannenkoeken recepten die je nú moet maken voor je uit.

View post on Instagram
 

Pannenkoeken recepten: banaanpannenkoekjes
Waarschijnlijk ken je de gezonde banaan en ei pannenkoekjes al, maar dit recept is voor wanneer je iets meer body aan je pannenkoek wil geven. Met deze pannenkoekjes heb je een voller gevoel en blijf je langer verzadigd.

Wat heb je nodig voor 7 pannenkoekjes?
2 eieren
2 eetlepels honing
1 vanilleboon
2 eetlepels kokosmeel
30 gram amandelmeel
Baking soda
Mespuntje zout
2 grote rijpe bananen

Wat moet je doen?
Snijd de vanilleboon open en schraap het merg eruit. Voeg dit toe aan de kom met de eieren en honing. Klop de ingredienten goed op. Tijdens het mixen voeg je beetje bij beetje de meel, baking soda en zout toe tot een glad geheel. Snij de banaan in kleine stukjes en mix ook dit samen tot een glad geheel. Bewaar een paar plakjes banaan. Die kun je straks bovenop je pannenkoeken leggen.

Verdeel het beslag over de vormpjes van de pancake maker en wacht tot de pannenkoeken klaar zijn! Wil je het echt bont maken, dan kun je de pancakes garneren met een pindakaas sausje. Mix 1 eetlepel pindakaas met 3 eetlepels yoghurt en roer dit mengsel tot een geheel. Heb je al trek gekregen?

View post on Instagram
 

Pannenkoeken recepten: pompoenpannenkoeken met of zonder spek
Als er iets gezond schreeuwt, dan is het wel pompoen. En, eerlijk. Wat is er feestelijker dan de dag te beginnen met een oranje pancake. Let the sunshine in! Met dit recept kun je een paar kanten op. De zoete kant en de hartige. Serveer je de oranje pancakes met een salade van gegrilde groenten en je hebt een prima lunch. Serveer ze dan bijvoorbeeld met fruit zoals blauwe bessen.

Wat heb je nodig?
Pompoenstukjes 250 gram
1 ei
120 gram boekweitmeel
200 milliliter melk
Optioneel – 4 plakjes spek

Wat moet je doen?
Kook in 8 minuten de pompoenstukjes gaar. Pureer de blokjes tot een egale substantie en meng deze met het meel, de melk en het ei. Mix het geheel weer tot je een egaal beslag hebt. Wil je spek aan de pancake toevoegen dan is dit het moment om de bacon uit te bakken. Verdeel het pannenkoekbeslag over de vormpjes van de pancake maker en druk daar het spek in. Wacht tot de pannenkoeken aan beide kanten gaar zijn. Eet smakelijk!

View post on Instagram
 

Pannenkoeken recepten: breakfast pancakes van havermout en hüttenkäse
Een goed begin is het halve werk en het ontbijt is één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Met een über gezond ontbijtje die ook nog eens heel lekker is sla je dus twee vliegen in één klap. Daarbij zijn deze pancakes ook heel snel klaar te maken en dat is toch wel fijn zo vroeg in de ochtend.

Wat heb je nodig?
40 gram havermout
100 gram hüttenkäse
1 ei

Wat moet je doen?
Eigenlijk is het heel simpel. Doe de hüttenkäse bij de havemout en doe daar het ei bij. Pak de staafmixer of gooi het geheel in de blender en mix het tot een egaal geheel. Daarna verdeel je de pannenkoek mix in de vormpjes van de pancake maker en wacht je tot de pannenkoeken aan beide kanten gaar zijn. Healthy en een hele happy start van de dag.

Wij zijn heel benieuwd of jullie aan de slag gaan met deze pannenkoeken recepten. Klik hier als je toch meer van tosti’s houdt.