Lifestyle

Bewezen: dutjes zijn hartstikke goed voor je

Of je je nou klaarstoomt voor een avondje stappen, een flinke leersessie of dat je gewoon in slaap bent gedommeld tijdens een Netflix marathon. Over één ding kunnen we het allemaal eens zijn: dutjes zijn the best. Maar mensen die vaak dutjes doen worden vaak gezien als lui. Gelukkig is er een onderzoek uitgevoerd en alle nap lovers zullen heel blij zijn met de uitkomst. Want wat blijkt… Dutjes zijn hartstikke goed voor je!

Midden op de dag even slapen lijkt misschien iets voor baby’s. Als je als volwassene van dutjes houdt dan word je vaak als lui gezien. Maar dankzij een onderzoek kun je dat beeld voor eens en voor altijd ontkrachten. Een onderzoek van de European Society of Cardiology in Londen claimt dat dutjes hartstikke goed voor je zijn. En dus niet alleen voor baby’s.

Een kort dutje vermindert het risico op een hoge bloeddruk en een hartaanval. “Volgens het onderzoek zorgt een kort dutje in de middag voor een lagere bloeddruk”, zegt dokter Kallistratos. Er deden 386 mensen mee met het onderzoek en ze lieten allemaal positieve resultaten zien. Score!

Lui als je een dutje doet? Echt niet! Doe gerust nog een dutje vanmiddag ;-).

Houd jij ook zo van dutjes?

Bron

Must reads 👀