Lifestyle

7 Redenen waarom we niet kunnen wachten tot rokjesdag 2016

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en daarmee komen ook de lentekriebels vrij. Nog héél even wachten en het is na een periode van een grijze lucht en regenbuien weer tijd voor urenlang op het terras zitten, jezelf belonen met een overheerlijk ijsje en bovenal: rokjes! We kunnen écht niet wachten tot het rokjesdag 2016 is. De eerste dag dat we onze benen weer mogen laten zien. In dit artikel stomen we je alvast klaar voor rokjesdag 2016. Het kan wat ons betreft niet snel genoeg zijn!

De eerste lentedag waarop de temperatuur boven de twintig graden komt, wordt elk jaar tot rokjesdag uitgeroepen. De term ‘rokjesdag’ is bedacht door schrijver Martin Bril. Hij gebruikte het woord voor het eerst in één van zijn columns in Het Parool en vanaf toen mocht de schrijver elk jaar bepalen wannneer het rokjesdag was. Helaas is Martin Bril overleden en nu bepalen we het dus aan de hand van de temperatuur. Wanneer rokjesdag 2016 precies plaatsvindt is dus nog niet bekend, maar dat maakt het des te spannender!

Dit is waarom we uitkijken naar rokjesdag 2016:

1. Het zonnetje schijnt volop
Zonder zon geen rokjesdag 2016. Dûh. Na een periode van regen, wind, hagel, sneeuw en bovenal grijze wolken is het eindelijk weer tijd voor het zonnetje. De lucht is blauw en het is alsof je alles door een mooiere bril bekijkt. De wereld is gewoon een stukje fijner als de zon schijnt! Zover is het nog niet, maar we kunnen nu al niet wachten tot de eerste zonovergoten dag.

2. Je bent super vrolijk
De vogeltjes fluiten, je voelt de warme zon op je huid branden en als je wekker gaat is het licht in plaats van donker. Je krijgt meteen zin om op te staan. Zoals hierboven staat aangegeven ziet de wereld er gewoon een stukje mooier uit als de zon schijnt. En dat merk je aan je humeur. Rijdt de bus nét voor je neus weg? Mors je koffie op je witte blouse? Je kunt het allemaal aan, want het is rokjesdag 2016! Enne… valt het je ook op dat andere mensen ook aardiger zijn met mooi weer?

3. Je benen krijgen weer een kleurtje
Weg met die melkflessen! De benen mogen weer gezien worden op rokjesdag 2016. Natuurlijk zijn je benen nog wat witjes (want: ze hebben de zon al in geen maanden gezien), maar dat maakt niet uit. Alle benen zijn nog wit! Dit is officieel het begin van het bruine benen seizoen. Hoe exciting!

4. Je mag ongelimiteerd veel ijs eten
De tijd van stamppot is voorbij, we mogen eindelijk weer zomers voedsel nuttigen! Denk aan watermeloen, frisse salades… maar het beste van alles: IJS! Rokjesdag 2016 is hét excuus om de hele dag door ijs te eten. Tja, hoe moet je anders vieren dat het de eerste warme lentedag van het jaar is?!

5. Je kunt eindelijk weer dingen buiten doen
De afgelopen maanden heb je de vier muren van jouw kamer heel goed leren kennen. In de winter ben je liever niet buiten, maar in de zomer juist wel! Als het rokjesdag 2016 is dan kun je eindelijk weer genieten van picknicken in het park, lange strandwandelingen en een fijne fietstocht. Hoe erg heb je dat gemist?!

6. De zomervakantie is in zicht
Als het de eerste rokjesdag 2016 is dan naderen we de zomer. We hebben de koude winter overleefd, de mooie dagen komen eraan. Nog heel even geduld en het is écht zomer(vakantie).

7. Je kunt je lievelingsrokje weer aan
De belangrijkste reden om uit te kijken naar rokjesdag 2016 is natuurlijk… dat we weer rokjes aan kunnen! De coltruien en thermo-ondergoed kunnen weer de kast in en de rokjes die op je plank lagen te verstoffen mogen weer aan! Zo fijn om je favoriete rokje weer te kunnen dragen. En hoe fijn zijn blote benen?!

Zoek jij nog handige trucjes voor het fietsen met een rokje aan? Lees dit artikel dan eens.

Waarom kijk jij uit naar rokjesdag 2016?