News

Door dit nieuws wil je misschien geen Nutella meer eten

Wie houdt er nu niet van Nutella? Of je het nu op je boterham smeert, er koekjes mee maakt of gewoon rechtstreeks uit de pot eet: Nutella is altijd goed. Het is een guilty pleasure, want iedereen weet dat er gezondere opties zijn. Maar we zijn achter een feitje over Nutella gekomen waardoor je de pot de volgende keer écht laat staan… 

Dat Nutella echt óveral lekker bij is, bewijst de Nutella-rage wel. De hazelnootpasta staat al jaren in de schappen, maar de laatste tijd zien we het goedje overal voorbij komen. Nutella op een tosti, Nutella met friet... you name it. Er komt zelfs een Nutella festival aan! En voor je het weet eet je de pasta bij elke maaltijd. 

Dat Nutella niet zo gezond is als een wortel of een appel weten we allemaal. Het is geen geheim dat er gezondere opties zijn, maar we zijn achter informatie gekomen die ons flink met de neus op de feiten drukt. Als je het liever niet wil weten, lees dan niet verder… 😉

View post on Instagram
 

Nutella is gemaakt van hazelnoten, magere melk en cacaopoeder, maar het meest schokkende van alles is dat een standaard pot Nutella van 400 gram ook 227 gram suiker bevat. Meer dan de helft van de inhoud is suiker! Om het nog visueler te maken: er zitten 57 klontjes suiker in jouw geliefde Nutella pot. Als je die klontjes suiker op je boterham zou leggen dan zou je over je nek gaan. En helaas, er zit ook gigantisch veel vet in Nutella. Maar liefst 126 gram per pot! 

Nu is het niet nodig om Nutella te verbannen uit je leven (wij zouden het niet kunnen!), maar het is wel belangrijk om je te beseffen wat je in je lichaam stopt. En misschien stoppen met het uitlepelen van de Nutella pot en het gewoon houden bij boterhammen en pannenkoeken? 

Schrik jij van dit nieuws?

Bron