Fashion

Hot or not: skinny scarf

We zagen ze langzaam maar zeker steeds vaker voorbij komen op straat en bij grote mode-iconen zoals Alexa Chung. Maar toen we de trend gespot hadden bij Zara wisten we zeker dat de skinny scarf on trend was. Afgelopen zomer zagen we de trend ontstaan en knoopte heel modeland fanatiek sjaals om hun nek. Deze winter zagen we een meer classy uitvoering. Maar wat vinden we eigenlijk van de skinny scarf: hot or not?

Op de redactie zijn we dol op sjaals, ze zijn perfect om je outfit nét wat spannender te maken of gewoon om je lekker warm te houden. Oké, nu moeten we toegeven dat de skinny scarf je nou niet bepaald lekker warm houdt, maar modieus is hij zeker wel! In 2014 zagen we de sjaal voor het eerst voorbij komen tijdens de show van Prada en in 2015 werd de trend doorgezet door Saint Laurent. Nu zien we de skinny scarf opeens overal. Tijd om de sjaal eens uit te lichten!

De jaren 70 speelden de afgelopen jaren al een grote rol in het modebeeld. Denk aan flared jeans, denim en a-lijn rokjes. Deze trends zijn nu niet meer weg te denken en voorlopig zijn we er zeker nog niet klaar mee ;-). Toch zien we nu een nieuwe 70’s trend: de skinny scarf. Deze trend is gebaseerd op de jaren zeventig, maar heeft toch een moderne en klassieke uitstraling.

Deze trend is perfect voor iedereen die zijn outfit naar the next level wilt tillen zonder al te veel geld te spenderen of een compleet nieuwe warderobe aan te schaffen. Met slechts één kleine toevoeging ben jij helemaal klaar voor het nieuwe modeseizoen!

Je kunt de sjaal combineren met eigenlijk alles. Draag hem bij een flared jeans voor een ultieme 70’s vibe, of kies ervoor om hem te combineren met een oversized blazer en Stan Smiths voor een meer moderne look. De keuze is aan jou!

Ben je er nog niet helemaal over uit of de trend iets voor jou is? No worries, wij hebben wat inspiratie onder elkaar gezet. Ben jij klaar om deze trend te rocken? Bestel dan meteen jouw eigen skinny scarf door op één van de afbeeldingen te klikken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zwarte sjaal


Fringed sjaal


Sjaal met motief


Sjaal met print

 

Wat vind jij van de trend? Hot or not?

Must reads 👀