Beauty

Is dit gezichtsreinigingsapparaat de nieuwe Clarisonic?

Meiden, er is een nieuw apparaat op de Girlscene redactie gearriveerd en we denken dat we zomaar de nieuwe Clarisonic in huis hebben. Als je Girlscene een tijdje volgt weet je dat we nogal fan zijn van de Clarisonic, maar wie weet is het volgende apparaat wel net zo fijn of zelfs beter. We testen ‘m uitvoerig uit. Lees snel verder!

Maak kennis met de Foreo Luna mini: onze nieuwe gezichtsreinigingsapparaat. Sinds we de Clarisonic en Philips VisaPure gebruiken kunnen we niet meer zonder een borstel om onze huid te reinigen. Puur omdat het onze huid veel beter schoonmaakt én het er ook een stuk beter uit laat zien. Daarom zijn we zo benieuwd naar de Foreo Luna mini, een tool die ongeveer hetzelfde werkt als een borstel zoals de Clarisonic. Aan mij – Girlscene’s Renée – de taak om het eens een maand te testen.


Over Foreo Luna mini

Misschien is het handig als we eerst wat meer informatie delen over dit apparaat. Zelf omschrijven ze het als een ‘revolutionaire T-sonic gezichtsreinigingsapparaat dat geschikt is voor alle huidtypes’. Het is een zachte siliconenborstel die ultra hygiënisch is. Verder hoef je de borstel niet te vervangen én laad je ‘m eens per 5 maanden op. Kijk, dat laatste klinkt een stuk beter dan de borstels die we nu gebruiken! De Foreo Luna mini is waterdicht, dus je kunt lekker onder de douche je gezicht ermee reinigen. Klinkt top. Maar hoe werkt het?

Mijn huid voor de Foreo Luna mini testperiode


Zo ziet mijn huid eruit voordat ik Foreo Luna mini een maand test. Over het algemeen is mijn huid vrij rustig – vooral in vergelijking met de Clarisonic review – met hier en daar nog littekens en roodheid. 

Mijn huid na de Foreo Luna mini testperiode


Dit is het resultaat nadat ik een maand de Foreo Luna mini heb gebruikt. Mijn huid heeft geen beste maand gehad en nog steeds heb ik last van rode plekjes en hier en daar pukkeltjes.


Zo gebruik ik de Foreo Luna mini

Voor je begint moet je eerst even je huid vochtig maken. Vervolgens breng je je cleanser aan, maak je het apparaat nat en druk je op de button om het apparaat aan te zetten. Dan beweeg je de Foreo Luna mini een minuut lang met ronddraaiende bewegingen over je gezicht om de huid te reinigen. Na iedere 15 seconden pauzeert het apparaat even zodat je weet dat je naar een ander deel van je gezicht moet gaan. Tot slot zijn er twee standen (hoge en lage intensiteit) en schakelt het apparaat na drie minuten vanzelf uit om overmatig gebruik te voorkomen. Ik gebruik het apparaat ‘s ochtends en ‘s avonds met mijn Philosophy Purity Made Simple cleanser.

Voordelen:
– De Foreo Luna Mini is compact en weegt niet veel.
– De ‘haren’ zijn makkelijk schoon te houden in tegenstelling tot de Clarisonic.
– De batterij gaat lang mee.
– De huid wordt net zo schoon als met de Clarisonic.
– De bijgeleverde cleanser droogt de huid niet uit in tegenstelling tot de Clarisonic cleanser.
– De Foreo Mini luna voelt nooit vervelend aan op de huid, de Clarisonic soms wel als je huid gevoelig is.

Nadelen:
– De timer van de Clarisonic werkt fijner en stopt automatisch na één minuut. De Foreo Luna mini blijft drie minuten aan waardoor je soms even de tel kwijtraakt.
– De Foreo Mini luna ligt iets minder lekker in de hand dan de Clarisonic.
– De Foreo Mini luna is ‘harder’ en beweegt niet mee met de contouren van het gezicht. De Clarisonic wel.
– Mijn huid is niet per se beter geworden na gebruik. Sterker nog, dit was één van de slechtste maanden als het om mijn huid gaat.

Prijs: €119 (via Douglas)

Foreo Luna mini of Clarisonic?
Ondanks dat ik meer voordelen heb genoteerd dan nadelen vind ik de Clarisonic net iets fijner in gebruik. De Foreo Luna mini gaat wat batterij betreft langer mee, blijft schoner en is fijn om mee te reizen, maar toch vind ik het belangrijker dat de timer van de Clarisonic beter werkt. Je weet precies wanneer je klaar bent en de borstel glijdt beter en makkelijker over de huid. Toch is de Foreo Luna mini een prima gezichtsreinigingsapparaat en is het zeker aan te raden als je bijvoorbeeld geen Clarisonic hebt.

Meer beauty? Ga dan naar het Girlscene forum.

Wat vind jij van Foreo Luna mini? Zou jij het proberen?

Productfoto’s door Cassandra

Must reads 👀