Fashion

Deze type kledingstukken zou je echt weg moeten doen

Elke keer weer is het een drama om een outfit bij elkaar te zoeken. Wat moet je nu aan vandaag? Je kijkt in je kledingkast en je komt erachter dat je helemaal niks hebt. Of nou, je kast hangt bommetje vol, maar er zit toch echt niks leuks tussen. Dan zit er maar één ding op; shoppen! Nou, wacht daar nog maar even mee en lees eerst welke type kledingstukken je weg moet doen. 

Wanneer je minder kleding in je kast hebt hangen of liggen betekent dit natuurlijk niet dat je nu moet gaan winkelen voor nieuwe kleding. Fout! Door veel dingen weg te gooien die je eigenlijk nooit draagt om wat voor reden dan ook, krijg je meer overzicht in je kast en zie je de kledingstukken die je eigenlijk wel heel goed zou kunnen dragen. Kijk dus snel verder welke type kledingstukken jij eerst moet verwijderen uit je kledingverzameling.

1. Kledingstukken die je never nooit naar buiten zou dragen
Je Netflix outfit is misschien niet de meest geschikte outfit om bijvoorbeeld naar school te dragen. Toch heb jij misschien wel heel veel verschillende chill outfits in je kast liggen. Er is helemaal niks mis met die oversized sweater met kattenprint en die kerstige fleecebroek, maar het kan in je kast veel ruimte in beslag nemen. Hmm, toch maar eens die outfits gaan sorteren.

2. Kledingstukken van vroeger
Jurkjes, broeken, topjes of wat dan ook van de tijd dat je een jaar of tien was. Waarom zou je dit nog in je kast willen hebben? Het leidt alleen maar af en de kans is waarschijnlijk 0,0 dat je dit ooit nog aantrekt. Heb je nog een leuk nichtje, buurmeisje of oppaskind? Misschien is het een leuk idee om je kleding van vroeger aan hen te doneren? Zo komt het toch nog goed terecht.

via GIPHY

3. Kledingstukken die je ooit eens een keer hebt gedragen
Stiekem bedoelen wij hier gewoon miskopen mee. Dat ene leuke shirtje wat toch niet zo leuk bleek te zijn. Na één keer dragen ben je het shirt zat en verdwijnt het onder de stapel in je kast. Het probleem is dat het in de meeste gevallen niet om één miskoop gaat, maar om meerdere miskopen die allemaal op de stapel belanden. Het overzicht verdwijnt zo langzamerhand in je kast en omdat je denkt dat je alleen maar miskopen hebt op dé stapel, zie je andere kledingstukken die wel potentie hebben over het hoofd. 

4. Kledingstukken die eigenlijk niet meer draagbaar zijn
En met niet meer draagbaar bedoelen wij kledingstukken waar gaten inzitten of vlekken die je er niet meer uit krijgt. Oh, je mag je ripped jeans dus gerust in de kast laten liggen, maar denk aan broeken die van ouderdom helemaal versleten zijn of T-shirts die verwassen zijn. Heb je een shirt of een broek waar al super lang een gigantische vlek op zit? Wegdoen. De kans is niet heel groot dat deze vlek er ooit nog uit zal gaan. 😉

5. Kledingstukken die je niet meer past omdat je nu dunner/dikker/langer bent
Ja, dit is misschien even confronterend, maar het kan zo effectief zijn. Waarom zou je kleding in je kast laten hangen als het te klein of te groot is? Misschien heb je een doel qua kleding en wil je bijvoorbeeld heel graag weer in die mooie jeans passen. Hartstikke leuk en ook motiverend, maar probeer dit niet bij alle kledingstukken te doen die je niet meer past. Soms moet je, hoe moeilijk het ook is, afscheid nemen van kledingstukken.

6. Kledingstukken die je fantastisch vond
Let goed op het woordje ‘vond’. Je vond deze kledingstukken fantastisch en liep er praktisch elke dag in rond, maar is het nu niet tijd om eens iets anders aan te trekken? Als het kledingstuk emotionele herinneringen met zich meebrengt hoef je het natuurlijk echt niet weg te gooien, maar geef het even een ander plekje. Pak eens een ander kledingstuk.

via GIPHY

7. Kledingstukken die als twee druppels water op elkaar lijken
En nee, we hebben het nu niet over ondergoed want dat telt eventjes niet mee, maar ga eens voor je kast staan en kijk eens hoeveel look-a-like kledingstukken jij hebt. Misschien heb je wel vijf bijna dezelfde vestjes of vier bijna dezelfde jurkjes. Je kunt het overzicht volledig kwijtraken wanneer je zoveel look-a-likes in je kast hebt hangen en hierdoor lijkt het ook alsof je niks hebt omdat je veel hetzelfde hebt. Wij zeggen nu niet dat je dan maar drie van de vier jurkjes weg moet gooien, zeker niet. Wat je wel kunt doen is bijvoorbeeld twee jurkjes laten hangen en de andere jurkjes leg je even ver weg. Ben je de jurkjes die je in je kast hebt hangen zat? Wissel ze dan om!

8. Die oude bh’s en onderbroeken
Heb jij bh’s in de kast liggen die bijna uit elkaar vallen? Dan is het de hoogste tijd om deze weg te gooien. Als je onderbroeken hebt die ook niet meer helemaal mooi zijn, gooi deze dan ook weg. Ondergoed is over het algemeen niet heel duur en soms moet je gewoon echt even nieuw ondergoed kopen. Het kan ook goed zijn om je bh maat weer eens op te laten meten. Wie weet draag jij al wel super lang de verkeerde bh maat. In dit artikel lees je meer over het dragen van de verkeerde bh maat. 

9. Schoenen die helemaal uitgelopen en lelijk zijn
Heb je die leuke ballerina’s al een paar jaar? Dan zien ze er nu waarschijnlijk niet meer zo goed uit als eerst. Schoenen kunnen heel lang meegaan, maar op een gegeven moment zijn ze gewoon op en is het tijd om ze weg te doen. Probeer dit moment niet te lang uit te stellen, want het is ook nog eens slecht voor je voeten.

10. Alles wat je simpelweg niet leuk vindt
Dit vat veel tips van hierboven heel goed samen. Vind je die ene broek gewoon echt niet (meer) leuk of vind je dat T-shirt maar saai? Doe er dan afstand van en creëer op deze manier meer ruimte en overzicht in je kledingkast. 

Lees ook dit artikel over handige kledinghacks!

Heb jij nog kledingstukken in je kast die je eigenlijk weg zou moeten gooien?

Bron, bron

Must reads 👀