Lifestyle

Girlscene deed mee aan de 7 Day Recharge en dit was het resultaat

We begonnen allemaal zo goed met onze gezonde voornemens op 1 januari. Begin maart is hier helaas nog maar weinig van over. De eerste week fietsten we nog trouw elke dag naar de sportschool, maakten we groene smoothies en dineerden we met courgetti en quinoa. Inmiddels is de quinoa verruilt voor patat, de courgetti voor vette pasta en de sportschool voor Netflix & chill. Jasmijn weet hier alles van en daarom melde zij zich namens Girlscene aan voor de 7 Day Recharge.

In zeven dagen ga je aan de slag met een combinatie van gezond eten, bewegen, ontspannen en bovenal prioriteiten stellen. Na deze week ben je weer helemaal opgeladen, gedetoxt, weet je wat echt belangrijk is in het leven en ben je de beste versie van jezelf!

Ik ontvang de eerste mail van 7 Day Recharge en ik weet direct dat ik het moeilijk ga krijgen. De opdracht is om de wekker een half uur eerder te zetten zodat je via de app de yoga of meditatie oefeningen kunt doen. Ik moet een gezond ontbijt in huis halen, mag niet snoozen en moet de laatste drie minuten van mijn douche met koud(!) water afspoelen. Bummer, ik doe niets liever in het leven dan snoozen en zo heet mogelijk douchen.

Nu doe ik dagelijks aan yoga dus die ochtendoefeningen op het matje gaan mij goed af, het direct uit bed springen jammer genoeg iets minder. Ik ben de allerslechtste ontbijter. Of, ik drink een kop koffie en ga de deur uit of ik ga los op croissantjes, volle kwark en cruesli druipend van het suiker. Koffie is deze week niet aan de orde, croissants, cruesli en zuivel ook niet. Help! Een gezond ontbijt wel, daarom eet ik deze dagen havermout met fruit. Ik moet er even aan wennen, maar zo’n warm bakje in de ochtend is eigenlijk best lekker! Plus: ik zit tot een uur of 11 redelijk vol. Na een dag krijg ik koffie ontwenningsverschijnselen in de vorm van hoofdpijn. Goed teken denk ik zo, de recharge werkt.

Naast het gezonde eten zonder zuivel, vlees, vis en suikers is het ook de bedoeling om drie keer in de week te sporten. Aangezien ik vijf keer in de week hot yoga en vinyasa beoefen is dit nog de makkelijkste taak. Minder makkelijk, véél minder makkelijk is het om na half negen ’s avonds alle schermen uit te doen. Netflixen zit er deze hele week niet bij, ook het Instagramrondje voor het slapen is verboden en denk maar niet dat ik na 20:30 uur nog een appje mag sturen. Ik plan mijn sportactiviteiten daarom later, bak voor het eerst in mijn leven een gezonde appelkoek met havermoutmeel en lees eindelijk mijn boek uit. Maar zonder social media slaap ik ook opeens veel. Ik probeer de meditatie voor het slapen te doen, hier word ik alleen zo zen van dat ik elke keer weer na drie minuten in slaap val. Om 22:00 uur zijn alle lichten uit.

Hoewel ik het idee had redelijk zen en gezond door het leven te gaan met mijn dagelijkse yoga voel ik mij na de zeven dagen toch een stuk energieker en fitter. Doordat ik laat op de avond niet in het zwarte gat van social media of Netflix val ben ik misschien niet overal van op de hoogte en heb ik heel wat bij te bingewatchen, maar hierdoor heb ik wel genoeg slaap te pakken en ben ik de hele week een stuk rustiger en minder gespannen. Ik merk opeens dat ik ook zonder koffie fit aan de dag kan beginnen, wel nadat ik drie keer heerlijk heb gesnoozed en knetterheet heb gedoucht natuurlijk. Deze week heb ik geleerd om mee mindful te leven, bewuster om te gaan met de dag en meer stil te staan bij de dingen die ik doe en heb. Niet alles was even makkelijk en ik mis absoluut mijn bordje pasta en een boterham, maar ik ga absoluut proberen om een aantal punten van de recharge vast te houden. Telefoon uit, mediteren en heerlijk slapen!  

Wil jij ook Rechargen? Ga dan naar 7dayrecharge.com en meld je nu aan! 

Zou jij meedoen aan de 7 Day Recharge?