Lifestyle

Wat gebeurt er als je voet slaapt? Dit!

Je staat op en je merkt het meteen… je voet slaapt! Je hinkt snel verder op één been, want op die voet kun je even niet staan. Een heel vervelend gevoel waarbij het lijkt alsof er bijna geen gevoel meer zit in je voet. Gelukkig trekt het slapende gevoel na een tijdje weer weg, maar het blijft een vervelend verschijnsel. Maar hoe komt het eigenlijk dat je voet slaapt? En kun je er iets aan doen om het te voorkomen? Girlscene zocht het voor je uit.

Iedereen heeft weleens een slapende voet. Geen prettig gevoel, want het lijkt net alsof je voet even is afgestorven. Maar waardoor wordt dat slapende gevoel eigenlijk veroorzaakt? Een slapende voet heeft allemaal te maken met je zenuwen. Zenuwen brengen boodschappen van je hersenen naar alle delen van je lichaam en omgekeerd. Zo kun je dus bewegen.

Je hebt vast wel gemerkt dat je last hebt van een slapende voet als je lang hebt gezeten of gelegen. Grote kans dat je (onbewust) op je voet hebt gezeten, want het slapende gevoel krijg je als de zenuwen van je voet zijn afgekneld. Je kunt het vergelijken met een tuinslang. Als je een tuinslang dichtknijpt dan komt er geen water meer uit. Knijp je niet meer, dan komt er weer water uit. Dat werkt ook zo met het afknellen van je zenuwen. Daarna krijg je het slapende, prikkende gevoel.

Gelukkig gaat het slapende gevoel na een tijdje weer weg. De bloedtoevoer naar je voet komt langzaam weer op gang en zo krijg je ook steeds meer gevoel in je voet terug. Als je een slapende voet wil voorkomen dan moet je goed opletten dat je niet met je eigen gewicht je voet afknelt. Zo simpel is het ;-).

Heb jij weleens een slapende voet? Wist jij waardoor het veroorzaakt wordt?

Bron, bron