Beauty

Tantouring: een handleiding voor contouring met zelfbruiner

Anno 2016 kan niemand er meer omheen: iedereen is aan het contouren geslagen. Een donkere kleur onder de jukbeenderen, een lichte kleur daarboven… Ja, veel mensen zijn zo fan dat de Girlscene redactie er zelfs een video over heeft gemaakt. Maar ben je al bekend met tantouring? Dat is contouring met zelfbruiner. In dit artikel lees je er alles over!

Maak kennis met tantouring: een nieuwe hype op het gebied van contouring! In principe is het idee van tantouring hetzelfde als contouring, maar in plaats van make-up gebruik je zelfbruiner. Het verschil is dat je contour semi-permanent is en net zo lang blijft zitten totdat de zelfbruiner vervaagt. Op die manier heb je een x-aantal dagen lang ‘natuurlijke’ schaduwen in je gezicht. Hartstikke handig, maar je moet het wel goed aanpakken om een mooi resultaat te krijgen!

Hoe moet je te werk gaan als je tantouring wil proberen? Volg de stappen en je bent zo een tantouring queen! 😉
 

Stap 1: Exfolieer je gezicht
Je brengt zelfbruiner aan dus volg de stappen die je normaal ook volgt als je het wil aanbrengen. Het begint allemaal bij de voorbereiding. Voor een egaal resultaat is het belangrijk om je gezicht (en hals) te exfoliëren, zodat dode huidcellen weg zijn en het resultaat zo egaal mogelijk wordt.

Stap 2: Zorg dat je gezicht schoon en droog is
Na het exfoliëren is het van belang dat je huid niet alleen vrij is van dode huidcellen, maar ook dat je gezicht gereinigd is en niet nat. Als je merkt dat je huid wat droog is kun je altijd een lichte laag dagcrème aanbrengen. Let op dat het niet te veel is en dat de crème niet te rijk is, want dan is het moeilijker om de zelfbruiner egaal op je huid te krijgen. 

Stap 3: Weet waar je de ‘tantour’ wil aanbrengen
Wat zijn de plekken waar je een schaduw in je gezicht wil? Hier breng je de zelfbruiner straks aan. Goede plekken zijn langs de haarlijn bij je voorhoofd, langs je slapen en onder je jukbeenderen en kaaklijn. Je kunt zelfs de zelfbruiner aan de zijkanten van je neus aanbrengen voor een sculpted look.

Stap 4: Gebruik een zelfbruinerlotion en een kwast
Oké, tijd om aan de slag te gaan met tantouring! Pak een compacte, plat afgesneden kwast om de zelfbruiner aan te brengen. Bij voorkeur kun je een zelfbruinerlotion voor het gezicht gebruiken, omdat je dan meer tijd hebt om het product in de huid te werken en dit het meest natuurlijke resultaat geeft. Uiteindelijk is het wel fijn als het er egaal op zit natuurlijk. 😉

Doe een klein beetje zelfbruiner – less is more! – op je kwast en focus je vervolgens op de punten waar je een schaduw wil krijgen. Begin bij je voorhoofd en breng de zelfbruiner daar langs je haarlijn aan. Werk het goed in de huid (en niet te veel in je haren) en blend vervolgens in een C-vorm naar beneden, onder je jukbeenderen. Vervolgens kun je het laatste restje aanbrengen onder je kaaklijn en dit vervagen naar beneden. Perfect als je een onderkin wil verdoezelen! Herhaal dit aan de andere kant en je bent good to go.

Als je tantouring een beetje eng vindt kun je beginnen met een zelfbruiner die je een paar keer moet aanbrengen om de kleur op te bouwen. Zo heb je niet in één keer mega bruine delen in het gezicht.

Stap 5: Zet de zelfbruiner extra aan
Vind je dat je tantouring look niet zichtbaar genoeg is de volgende dag? Dan kun je er altijd voor kiezen om de zelfbruiner extra aan te zetten door een donkere kleur te gebruiken. Hiervoor hoef je alleen stap 3 en 4 te herhalen! Wat je ook kunt doen is de zelfbruiner alleen plaatselijk aan te brengen om meer schaduw te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het stukje huid onder je jukbeenderen en je slapen.

Let wel op dat de zelfbruiner misschien maar 3 dagen blijft zitten, omdat je daarnaast natuurlijk wel je gezicht moet blijven reinigen en zelfbruiner dan sneller weggaat. Enne, vergeet niet om je kwast na de tantouring te wassen. Happy tantouring!

Wat vind jij van tantouring? Zou je hier een video over willen zien?