News

Met deze app hoef je nooit meer de bus te missen

Woehoe! Goed nieuws voor iedereen die regelmatig met het openbaar vervoer reist. De Girlscene redactie reist iedere werkdag op en neer naar Girlscene HQ in Amsterdam, maar wat we dan altijd super vervelend vinden is als we onze overstap missen. Argh! Vooral als het koud is buiten en je haast hebt. Gelukkig is je overstap missen binnenkort verleden tijd.

Hoe handig: Connexxion heeft nu een app waarmee je niet meer je bus hoeft te missen! Met Stapp Over kun je namelijk ervoor zorgen dat de bus die je moet halen net iets langer op je blijft wachten, zodat je ‘m nooit meer hoeft te missen. Klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar hoe werkt zoiets?
 

Tot twee minuten voor vertrek kun je via de app een overstapverzoek indienen. De buschauffeur krijgt dan de melding dat je graag mee zou reizen. Als het kan blijft de bus dan even op je wachten zodat jij niet op de volgende bus hoeft te wachten. Hoe fijn is dat?! De maximale wachttijd is vier minuten, dus het kan wel voorkomen dat de bus niet eeuwig blijft wachten als je erg vertraagd bent. 

Goed nieuws dus voor iedereen die met de bus reist! Op dit moment zijn alleen de mensen in regio IJsselmond lucky, want alleen daar kun je de app momenteel gebruiken voor iPhone en Android. Gelukkig zijn er plannen om de app ook in de regio Eindhoven, Arnhem en Nijmegen te lanceren. En dan de rest van Nederland, please

Wat vind jij van deze app?

Must reads 👀