Lifestyle

9 redenen waarom koffie hartstikke goed voor je is

Nu dat het bijna Pasen is, besluiten sommige mensen om dingen op te geven die slecht voor je zijn, zoals koffie. Koffiedrinkers hebben soms een slechte reputatie en worden zelfs verslaafden genoemd, maar wat blijkt? Het is eigenlijk helemaal niet zo slecht voor je. Sterker nog, je schijnt er mooier, slimmer en gezonder van te worden. Lees snel verder als je wilt weten waarom koffie zo’n bijzonder drankje is.

Koffie bevat antioxidanten
Een studie uit 2005 heeft uitgewezen dat er niets is waar je zoveel antioxidanten uit haalt als koffie. Antioxidanten zitten natuurlijk ook in groente en fruit, maar ons lichaam schijnt ze het beste te kunnen absorberen uit koffie. Make that a double shot!

Koffie zorgt voor minder stress
Het gaat hierbij om stress door vermoeidheid. Het is bewezen dat mensen die door vermoeidheid gestrest zijn en aan koffie ruiken, zich gelijk beter voelen en rustiger worden.

Koffie is katervriendelijk
Iets wat al je katers een stuk aangenamer maakt? Een studie uit 2006 wijst uit dat mensen die minstens een kop koffie per dag drinken een gezondere lever hebben en beter beschermd zijn tegen de effecten van alcohol. Het is echter beter om de ochtend na een feestje niet gelijk liters koffie naar binnen te werken, aangezien je van koffie ook uitdroogt en eerst voldoende vocht nodig hebt.

Koffie is lekker
Oke, niet iedereen zal het hierover eens zijn, maar de meeste koffiedrinkers zullen koffie ook daadwerkelijk lekker vinden smaken. Meer momenten in je dag waarbij je even geniet, zoals van een lekker toetje, een heerlijk parfum of mooie muziek is sowieso een goed idee.

Koffie maakt je happy
Hoe meer koffie je drinkt, hoe minder kans je loopt om depressief te worden. Dit ligt voor een deel aan de cafeïne, waar je een prettig en alert gevoel van krijgt, maar er wordt gedacht dat het vooral aan het hoge gehalte aan antioxidanten ligt.

Koffie verbrandt vet
Als je een kop koffie drinkt voordat je gaat sporten kun je het langer uithouden. Vooral als je gaat hardlopen of fietsen. Bovendien zorgt cafeïne ervoor dat je extra vet verbruikt als brandstof en een reserve van koolhydraten overhoudt om later te verbranden.

Koffie is goed voor de hersenen
Verschillende studies hebben bewezen dat koffie je hersenen langer gezond houdt en dat het de kans om alzheimer’s te krijgen aanzienlijk vertraagt. En dat allemaal door gewoon met een vriendin van een kopje te genieten…

Koffie zorgt voor een hoger IQ
Omdat je van koffie een kick krijgt waar je scherper van wordt, kunnen je hersenen veel efficienter werken. Je reactiesnelheid, focus, aandacht en logisch denken gaan omhoog, en dit zijn allemaal dingen die worden geassocieerd met intelligentie. Slim en sexy? Koffie helpt je een eind op weg.

Koffie is ook goed voor je beautyroutine
Je kunt koffie als scrub gebruiken, je haar ermee wassen en het als oogcrème gebruiken; allemaal dingen waar je er frisser en sprankelender van gaat uitzien.

Hopelijk zijn dit genoeg redenen om alle koffiehaters vanaf nu de mond mee te snoeren of je gewoon extra goed te voelen over jezelf de volgende keer dat je in de rij staat bij Starbucks.

 
 

Ben jij een coffee lover? Wist jij dit over koffie? 

Bron

Door: Eugenia

Must reads 👀