Beauty

Dit zijn dé beautytrends voor aankomende winter

De winter is volop bezig. Op modegebied staat dat gelijk aan warme truien, dikke winterjassen en knusse sjaals, maar wat betekent dat eigenlijk op beautygebied? London Fashion Week is net achter de rug en hierbij spotten we niet alleen de laatste trends wat mode betreft, maar ook qua make-up. Wat moét je aankomende winter toevoegen aan je beautyroutine en welke producten zijn helemaal hot? Girlscene selecteert de belangrijkste beautytrends voor jou!

Tijdens London Fashion Week gaat het om de nieuwe kledingcollecties, maar de make-up is minstens zo belangrijk! Speciaal voor deze modeweek worden de beste visagisten ter wereld ingezet om de look compleet te maken. De hoofdvisagisten bedenken de make-uplook op basis van de laatste trends die ook aansluit op de collectie van de designer. Daar kunnen wij weer mooi van afkijken, want wat je ziet op de catwalk zie je even later in het straatbeeld! Girlscene’s Emma mocht backstage meekijken met de visagisten van MAC Cosmetics en spotte ondertussen dé beautytrends van dit seizoen.

View post on Instagram
 

Natural beauty
Gezien bij: Teatum Jones

Het is koud in de winter (dûh), en daar speelt de visagist van Teatum Jones slim op in! Andrey Gallimore gaat voor een natural look waarbij de nadruk vooral op de wangen ligt. De wangen hebben een mooie roze blos. Net alsof je uit het koude winterweer komt! Je kunt hier blush voor gebruiken, maar de hoofdvisagist heeft lipstick gebruikt. Handig als je geen blush in huis hebt en een aanrader voor meiden met een droge (winter)huid. Een vloeibare substantie voedt de huid namelijk meer dan een poeder. De rest van de make-up wordt rustig gehouden. Niks op de ogen! Alleen een beetje kleurloze lipbalm op de lippen en wat wenkbrauwgel omhoog kammen in de wenkbrauw.


View post on Instagram
 

Fierce face
Gezien bij: House of Holland

Heb je volle lippen? Is iedereen jaloers op jouw jukbeenderen? Betover je iedereen met je prachtige ogen? Doe er je voordeel mee! De sterke punten in het gezicht is ook de inspiratie voor hoofdvisagist Isamaya Ffrench. Elk model heeft andere make-up, want elk model heeft weer een ander sterk punt. Kies een sterk punt in je gezicht en leg daar de nadruk op. Breng rode lipstick aan op je prachtige volle lippen, contour om je jukbeenderen te benadrukken of steel de show met je ogen door dikke eyeliner.


 

View post on Instagram
 

Ladies with liners
Gezien bij: Anya Hindmarch

De winter is al grauw genoeg, dus waarom zou je het niet vrolijker maken? Doe eens iets anders en verruil de zwarte eyeliner voor een liner met een kleurtje. Je kunt het zo gedurfd maken als je zelf wilt. Speel op safe met donkerpaars of -blauw en als je écht wilt uitpakken dan kies je voor een fellere kleur zoals geel of roze. Tip van hoofdvisagist Val Garland: stem je gekleurde eyeliner af op je outfit. Zo steel jij sowieso de show in de winter!

Wet look
Gezien bij: Phoebe English

In de winter gaan de meeste meiden niet all out qua make-up, dat zien we ook terug op de catwalk. Sleutelwoord van de look tijdens de show van Phoebe English is ‘wet’. Hoofdvisagist Inge Grognard legt de nadruk op de ogen. Het ooglid mag een lichte glans krijgen, maar niet glossy! Dit deed visagist Inge met de lippenbalsem van MAC. Verder heeft Inge alleen lichte foundation (Studio Water Weight) gebruikt op de modellen. Mascara is niet nodig!

View post on Instagram
 

Statement eyes
Gezien bij: A.F.VANDEVORST

Ook bij de laatste trend ligt de nadruk op de ogen, maar hier mogen de ogen best een beetje knallen. Volgens deze trend maak je namelijk een statement met je ogen. Dat kun je op twee manieren doen. Zet een wing met een gekleurde eyeliner of breng kleurrijke oogschaduw aan. Heb je heel goede wenkbrauwen van jezelf? Leg dan hier de nadruk op en zet je wenkbrauwen extra aan. Tijdens de show gebruikten ze hier mascara voor. Klinkt heel gewaagd en too much, maar als je het licht aanbrengt dan geeft het juist een prachtig effect! Een aanrader als je heel donkere wenkbrauwen hebt.

Bij alle bovenstaande shows zijn producten van MAC Cosmetics gebruikt. De visagisten gebruikten een aantal producten uit de professionele lijn, maar de meeste producten kunnen wij ook gewoon in de winkel kopen! De Kohl Power Eye Pencil en de Lip Pencils zijn veelgebruikte producten, maar één product sprong er in het bijzonder uit. De Studio Water Weight Foundation is de ultieme favoriet van elke hoofdvisagist! Het is een lichte foundation die een heel natuurlijk effect geeft. Perfect voor aankomende winter, want zoals je hebt kunnen lezen is een natuurlijke huid de trend voor dit seizoen!

 

Welke beautytrend vind jij het mooist? En welke sla jij liever over?