Lifestyle

Wedden dat jij deze plekken nooit schoonmaakt?

Je weet niet hoe het komt, maar je lijkt een gave te hebben voor het creëren van rommel. Afgelopen week heb je jouw kamer nog compleet uitgemest, maar het is nu alweer een zooitje. De vloer is bedekt met vieze sokken, huiswerk, lege chipszakken en make-up. Oeps! Tijd om op te ruimen én te stofzuigen. Vergeet je ook niet deze plekken te stofzuigen…?

We weten allemaal hoe we moeten stofzuigen, het is namelijk geen hogere wiskunde ;-). Maar weet je wel op welke plekken je allemaal moet stofzuigen? Vergeet je namelijk niet om ook je kussens mee te nemen, of je matras? Girlscene zet een aantal plekken op een rijtje die we áltijd vergeten om te stofzuigen.

Matras
Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is heel belangrijk om ook je matras af en toe stof te zuigen. Vooral wanneer je een boxspring hebt of extra dekens op je matras hebt liggen is dit van belang. Haal die stofzuiger dus ook eens over dat matras en je slaapt weer als een roos.

Lades
Vaak liggen de lades vol met broodkruimels, suiker of andere rootzooi. Je kunt dit proberen met een doekje op te ruimen, maar met een stofzuiger gaat het vele malen makkelijker en kun je eenvoudig in alle hoekjes komen. Voortaan zijn jouw lades brandschoon.

Kasten
Ook je kasten mag je niet vergeten. Vooral achterin de kast is het vaak en zooitje en zijn er dingen verstopt die je nog nooit eerder gezien hebt… Haal de volgende keer de stofzuiger erbij en je kasten zijn weer schoon.

Kledingkast
Nu we het toch over kasten hebben, je mag zeker je kledingkast niet vergeten. Want, let’s be honest: wanneer was de laatste keer dat je je kast eens écht goed hebt schoongemaakt? Precies. Stofzuiger dit is kledingkast, kledingkast dit is stofzuiger. Jullie gaan dikke vrienden worden.

Kussens
De kussens op de bank vangen veel stof en het is ook zeker belangrijk om de kussen ook te stof zuigen. Haal eerst de sloop van het kussen en maak deze fris in de wasmachine. Neem hierna de stofzuiger en geef je kussens een flinke beurt. Je kussen zijn nu weer als nieuw!

Lamp
Kijk eens naar je lamp aan het plafond… Zeker weten dat er een flinke laag stof aanwezig is. Vergeet deze niet de volgende keer wat aandacht te geven ;-).

Diepvries
Misschien denk je er niet aan wanneer je stiekem een bak Ben & Jerry’s uit de diepvries pakt, maar hierachter verzamelt zich een heleboel stof! Gelukkig kun je dat eenvoudig opzuigen.

Gordijnen
Je gordijnen ruiken nog naar het gourmetten van gisteravond… No worries, met een stofzuiger gaat de geur er zo uit. Perfect!

 
Latex handschoenen  /  Microvezel dweil

Vergeet jij deze plekken ook altijd te stofzuigen?

Bron, bron

Must reads 👀