Real life

Girls Issues: geen vertrouwen in mijn vriend

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt over haar relatie.

Lieve Girlscene,

Ik heb nu al een aantal jaar een relatie met mijn vriend. In het begin van onze relatie liep het niet helemaal lekker. Hij had het na een aantal maanden uitgemaakt door druk van zijn vrienden en omdat hij een ander meisje leuk vond. Na lang gepraat te hebben kwamen we weer bij elkaar en ging het heel lang goed. Helaas bij een feestje vertelde dit meisje, voor wie hij mij had gedumpt, aan mijn vriend dat zij hem al heel lang leuk vindt. Hij heeft met haar gepraat en uitgelegd dat hij van mij houdt. Ik vond dit verder netjes van hem en maakte me er niet zoveel druk meer om. Alleen vorige week kwam ik erachter dat hij met haar appte. In zijn telefoon had hij haar naam veranderd in de naam van zijn beste vriendin zodat ik het niet zou merken. Hij flirt niet en legt haar alleen maar steeds uit dat hij verliefd op mij is in zijn appjes, maar ik vind het heel moeilijk om hem nog te vertrouwen en ben nu ook heel erg onzeker. Ook flirt dit meisje wel met mijn vriend.

Wat kan ik doen om hem weer te vertrouwen en haar netjes duidelijk maken dat ik het niet met haar geflirt eens ben?

Liefs anoniem x

Lieve anoniem,

Ten eerste is het al heel goed dat je je er eerst niet meer druk om maakte. Je vertelt ook dat jullie relatie nu beter is dan dat het eerst was.

Het is wel raar dat je vriend de naam van het meisje heeft veranderd in de naam van zijn beste vriendin. Hier zou je hem eens over kunnen aanspreken. Je kan gewoon eerlijk tegen hem zeggen dat je in zijn telefoon hebt gekeken omdat je twijfelde aan zijn eerlijkheid. Wees eerlijk naar hem en laat hem ook eerlijk naar jou zijn. Probeer niet te snel conclusies te trekken, maar luister ook goed naar zijn verhaal. Vergeet niet dat het een goed teken is dat je vriend niet terug flirt met het meisje. Zoals jij hebt gezien geeft je vriend juist duidelijk aan dat hij samen is met jou. Dit is een heel goed teken en dit moet je ook zeker niet vergeten.

Je kan tegen je vriend zeggen dat je wilt dat hij geen contact meer met haar heeft, maar zeg ook duidelijk tegen hem waarom je dit niet wilt. In een relatie kan je elkaar niet verplichten om geen contact meer te hebben met bepaalde mensen als je er geen goede reden voor hebt. Denk hier dus goed overna. Wij denken dat je je geen zorgen hoeft te maken over je relatie, want uit de berichtjes van je vriend naar het meisje toe blijkt dat hij echt 100% voor jou wilt gaan.

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Must reads 👀