Lifestyle

Dit waren de grootste hits van februari

Lekker keihard meezingen met Justin Bieber, studeren met Bonobo op de achtergrond en losgaan op Avicii. Voor elke stemming is er wel een nummer dat er perfect op aansluit. Daarom luisteren we het ook zo vaak! Qmusic radio-dj Lieke Veld is de hele dag bezig met muziek en weet dus precies wat dé hits van dit moment zijn. Dit waren de leukste nummers van februari.

De maand februari vliegt altijd voorbij. Toch heb ik deze maand zóveel leuke muziek gevonden dat het nog moeilijk was om er maar tien uit te kiezen. Dit zijn wat mij betreft de 10 leukste nummers in februari. Welke staat er bij jou op repeat?

Zayn – Pillowtalk

Watch on YouTube

Zayn Malik doet in zijn eentje wat One Direction nooit gelukt is: hij komt vanuit het niets met zijn single “Pillowtalk” binnen op 1 in de Amerikaanse hitlijst. En hij bereikt in nog 58 andere landen nummer 1, waarmee hij meteen al méér succes heeft dan ‘ie ooit met zijn ex-collega’s had! Alsof dat al niet pijnlijk genoeg is, komt er ook nog een debuutalbum aan. In maart is het precies een jaar geleden dat hij de band heeft verlaten en het gerucht gaat dat hij precies op die dag, 25 maart, dat album uitbrengt.

Lil Kleine & Ronnie Flex – Niet omdat het moet

Watch on YouTube

Het debuutalbum “WOP” van Lil Kleine werd in 1 dag meer dan 1,5 miljoen keer beluisterd op Spotify! Dat is meer dan onder andere Marco Borsato en Justin Bieber voor elkaar kregen. Één van de nummers die het meest beluisterd werd is “Niet omdat het moet”. Alweer zo’n top samenwerking van Lil Kleine en Ronnie Flex!

Rihanna & Drake – Work

Watch on YouTube

Rihanna heeft wat tegenslagen gehad. Zo was ze bij de Grammy’s niet fit genoeg om op te treden, waarop ze het heeft moeten cancelen. En haar wereldtour wordt uitgesteld omdat ze nog niet klaar is met de voorbereiding. Heb je kaartjes voor haar optreden in Nederland? Dat wordt verplaatst van 11 naar 17 juni. Gelukkig heeft ze ook iets te vieren: haar nieuwe single “Work” staat deze week op 1 in Amerika.

Charlie Puth – Suffer

Watch on YouTube

Charlie Puth liet al een keer zien dat hij niet preuts is toen hij Meghan Trainor zoende op het podium van de AMA’s. (Ze zijn alleen goede vrienden). Voor zijn nieuwste videoclip “Suffer” gaat het er heftig aan toe met zijn ex-vriendin. Oh ja, hij is nog vrijgezel hoor, maar wil voorlopig liever niet daten…

Armin van Buuren & Kensington – Heading up high

Watch on YouTube

Armin van Buuren tourt dit jaar de wereld over samen met Kensington! Ze zullen dan onder andere hun single “Heading op high” live spelen. En de samenwerking is zó goed bevallen dat ze waarschijnlijk nog meer nummers samen maken. De tour begint 6 mei in Nederland in de Ziggo Dome.

Birdy – Keeping your head up

Watch on YouTube

Nóg een positief liedje over het hoofd omhoog houden komt uit onverwachte hoek: Birdy brengt voor het eerst in jaren weer een nieuw album uit. En haar eerste single “Keeping your head up” klinkt een stuk vrolijker dan wat je van haar gewend bent! Op 22 april laat ze haar nieuwe muziek horen in de Paradiso in Amsterdam. De verkoop van tickets gaat zo snel dat er al een tweede concert is aangekondigd op 23 april.

Beyoncé – Formation

Watch on YouTube

Op de dag van haar optreden met Coldplay tijdens de Super Bowl kondigde Beyoncé een wereldtour aan en liet ze haar nieuwste single “Formation” horen. De kaarten voor het concert van Beyoncé in Nederland waren binnen 20 minuten uitverkocht, maar voor het optreden in Brussel zijn deze week nog steeds kaarten te koop… 

Nathan Sykes & Ariana Grande – Over & over again

Watch on YouTube

Nathan Sykes is ex-The Wanted én de ex van Ariana Grande. Hij bracht dit nummer eerst uit in een soloversie en daarna als duet met zijn ex-vriendin. Ondanks dat ze niet meer samen zijn, klinken ze samen nog steeds geweldig.

Taylor Swift – Out of the woods

Watch on YouTube

Taylor Swift heeft een videoclip uitgebracht bij het nummer “Out of the woods” dat je misschien al eens gehoord hebt. Hij komt van het album “1989” waar ze deze maand een Grammy voor kreeg. Daarmee is ze de enige vrouwelijke artiest die ooit twee keer precies díe Grammy binnenhaalde. Knappe prestatie en voor haar een goede reden om voor eens voor altijd duidelijk te maken dat zij ZELF verantwoordelijk is voor haar succes. Dat zei ze in haar bedankspeech, waarmee ze subtiel uithaalde naar Kanye West.

Dua Lipa – Be the one

Watch on YouTube

Als je de “SOUND OF …” wordt bij BBC, dan heb je grote kans dat je carrière daarna voorspoedig verloopt. Onder andere James Bay, Years & Years, Sam Smith, Skrillex, Jessie J en Ellie Goulding kregen de titel. Dua Lipa werd dit jaar genomineerd en brengt dit jaar haar debuutalbum uit. Daarvan heeft ze trouwens 1 nummer NIET zelf geschreven en dat is “Be the one”. Dus laten we voor haar hopen dat dit niet haar meest succesvolle nummer wordt :)!

Qmusic radio-dj Lieke is maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur te horen op Qmusic.

Wat is jouw favoriete nummer?

Must reads 👀