Lifestyle

Met deze handige tips slaap jij ongetwijfeld beter

Lig je eindelijk in je bed na een lange dag, maar de slaap komt niet. Je kan doen wat je wilt en je hebt alles al geprobeerd, denk je. Dan nog maar even op je telefoon kijken. Nog even Instagram en Facebook checken en vervolgens lekker slapen. Nou, mooi niet dus. Dan maar even mijn dekbed en mijn kussen omdraaien, wie weet helpt het. Veel meiden zullen dit herkennen en wij gaan jou in dit artikel de beste tips geven om beter te slapen. 

1. Smeer je voeten in met sesamolie
Dit is een heerlijk wondermiddeltje voor het slapen gaan. Het zorgt voor een rustige slaap en het werkt ook nog eens kalmerend. Zorg er wel voor dat je de naturel variant hebt zonder toegevoegde dingen. Smeer je voeten in met een dun laagje sesamolie, doe vervolgens sokken aan en ga lekker liggen.

2. Drink voor je naar bed gaat een glas melk en eet wat amandelen
Melk en amandelen bevatten onder anderen het stofje melatonine. Misschien ken je dit stofje wel? Het is vrij populair als supplement en het werkt kalmerend en slaapverwekkend. Eet dus voor het slapen gaan niet die reep chocolade, suikers zorgen er juist voor dat je wakker wordt en dat wil je nu juist niet. 

3. Kom er precies achter wanneer je moet slapen
Er zijn online allemaal leuke websites te vinden die jou precies kunnen vertellen hoe laat je moet gaan slapen. Zo kun je invoeren hoe laat je op moet staan en een app geeft jou vervolgens dan een aantal mogelijkheden qua tijden. Realiseer je wel dat de gemiddelde mens er 14 minuten over doet om in slaap te vallen. De meeste apps houden hier geen rekening mee.

4. Schrijf je zorgen op voordat je gaat slapen
Lig jij soms hele avonden te piekeren? Misschien lig je altijd wel ‘s avonds in bed de hele dag door te nemen. Wat moet je morgen allemaal doen? Schrijf al deze dingen op. Door dingen op te schrijven kun je het als het ware van je afschrijven. Zorg dus dat je altijd een notitieboek en een pen naast je bed hebt liggen.

5. Gebruik de bekende trucjes om in slaap te komen
Schaapjes tellen, het alfabet opnoemen, soms werken ze best wel goed. Wij hebben ook nog een leuk trucje gevonden. Ga terug naar je huis toen je een jaar of 6 was. Misschien woonde je toen al wel in dit huis, maar ga in gedachten alle kamers langs en beeld je het interieur in. Sowieso dat jij binnen no time in slaap valt. 

6. Gebruik de 4 – 7 – 8 techniek
Ken je deze techniek al? De laatste maanden is dit echt de hype om snel in slaap te vallen. Wij leggen je even uit hoe het werkt:
– Zorg dat je tong vlak achter je voortanden is en zorg ervoor dat die hier ook blijft gedurende de oefening.
– Adem, hardop, volledig uit door je mond.
– Adem nu 4 seconden lang in door je neus.
– Houd nu 7 seconden je adem in.
– Adem hardop, volledig uit door je mond en doe hier 8 seconden over.
– Herhaal de gehele oefening nu 3x
Het schijnt dat je soms niet eens tot de tweede herhaling komt. Wij weten niet wat de magie is achter deze techniek, maar wij weten wel dat het geweldig is.

7. Forceer jezelf om wakker te blijven
Wacht, wat?! Uit onderzoek is gebleken dat je sneller in slaap valt wanneer je jezelf forceert om wakker te blijven. In slaap vallen is één van de weinige dingen die mislukt wanneer je het te graag wilt en wanneer je het maar blijft proberen. Dus draai de rollen eens om en forceer jezelf om zo lang mogelijk wakker te blijven. Grappig! 

8. Sta op en ga ongeveer 10 minuten lang iets doen
Dit heeft eigenlijk een beetje maken met de tip hierboven. Je kunt je wel druk gaan maken om het feit dat je niet in slaap kunt vallen, maar blijf dan niet liggen en ga juist even iets doen. Ga iets doen waar je je handen en hoofd voor nodig hebt. Ga bijvoorbeeld een puzzel maken of een kleurplaat inkleuren. Doe dit niet té lang, maar ongeveer 10 tot 15 minuten. Ga hierna weer op bed liggen en de kans is groot dat je heel snel in slaap valt.

9. Zet je wekker uit het zicht
Je ligt te draaien in je bed en je ziet de minuten voorbij tikken. Fout! Zet de wekker uit het zicht zodat je niet continu de tijd in de gaten kunt houden. Probeer ook te vermijden dat je op je telefoon gaat kijken voor de tijd, hier word je waarschijnlijk alleen maar onrustiger van.

10. Luister naar muziek
Dit is misschien wel één van de laatste dingen waar je aan denkt als het om slapen gaat, maar uit onderzoek is gebleken dat het luisteren naar muziek je zeker in slaap kan helpen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je naar rustige muziek luistert, het beste is klassieke muziek. Dus bewaar dat nieuwe album van Justin Bieber maar voor overdag. 😉

Lees ook dit artikel over hoe laat je moet slapen voor de perfecte nachtrust.

Heb jij nog tips om beter te slapen? Wat vind jij van deze tips?

Bron, bron, bron