Fashion

De grootste modetrends voor lente/zomer 2016

Aan het begin van ieder nieuw modeseizoen pakken wij de (digitale) boekjes er weer even bij. Wat zijn de grootste trends voor de komende maanden? Welke stoffen gaan we dragen, welke items zijn hot en welke dingen mogen er niet in onze garderobe ontbreken als het aan de designers ligt? Dat schrijven we allemaal voor je op! Lees maar mee.

De modegrootheden hebben weer gesproken. Tijdens de lente en de zomer zijn de volgende trends hotter dan hot en zien we het volgende ongetwijfeld in de winkels en in het straatbeeld verschijnen. We gaven je in dit artikel al een voorproefje en nu is het tijd om dieper in te gaan op de trends.
 

1. Suède
Qua materialen zien we tijdens deze lente en zomer op modegebied veel suède. Alles mag suède zijn! Of het nu je rok, jurk of top is: deze stof is altijd goed. Ideaal voor meiden die houden van een stijlvolle look, want chiquer dan suède krijgen we het deze zomer niet.

Gespot bij: Rebecca Minkoff, Olivier Rousteing

2. Low rise
De afgelopen jaren konden we niet zonder onze high waisted broeken. Vanaf nu is dat anders. We mogen afstand nemen van de high rise en gaan over op low rise broeken, die het liefst lekker nonchalant op de heupen hangen. Stiekem nemen we dan ook afscheid van de jaren ’70 en focussen we meer op de jaren ’90. Britney, eat your heart out!

Gespot bij: Derek Lam, Tibi
 

3. Badjas-jas
Ben je op zoek naar dé jas voor het komende modeseizoen? De trend van het moment is de badjas-jas. En dan bedoelen we niet een dikke jas van badstof, maar een chique, elegante, losvallende jas die je losjes vastzet rond de taille. Deze soepele jassen vind je nu al bij Zara in de winkel.

Gespot bij: Givenchy, Thakoon

4. Off shoulder
Een super sexy modetrend voor de lente en zomer is ongetwijfeld de off shoulder-trend. Schouders mogen weer gezien worden. Niet voor niets zien we tops en jurken waarbij de schouders bloot en de uitsnedes laag zijn. Zoveel schouder hebben we in geen jaren gezien!

Gespot bij: Proenza Schouler, Rachel Zoe
 

5. Slip dress
Vorig jaar zagen we al veel spaghettibandjes en niemendalletjes voorbij komen en dit jaar is de trend groter dan ooit. Op de catwalk spotten we slip dress na slip dress. Met andere woorden: we brengen lingerie weer terug in het straatbeeld. Hadden we al gezegd dat de jaren ’90 terug zijn?

Gespot bij: Céline, Balenciaga

6. Strepen
Strepen een grote trend? Boring… Maar nee! Strepen zijn terug in welke vorm dan ook. Horizontaal, verticaal, dun of dik: strepen zijn hot. En dan niet in de Bretonse vorm, maar heel erg modern en 2016. Ze zorgen in ieder geval voor een interessante look en deze modetrend vind je terug in ieder kledingstuk.

Gespot bij: Giorgio Armani, Stella McCartney
 

7. Spaanse vibe
Arriba! Spanje heeft de modewereld in zijn greep. De Spaanse vibe is namelijk terug te vinden bij veel designers en daarmee kunnen we dit een grote trend noemen. Denk aan dieprood, ruches en off shoulder items waarin je zo de Flamenco kunt dansen.

Gespot bij: Oscar de la Renta, Roberto Cavalli

8. Bomber
Is de badjas-jas niets voor jou omdat je meer een stoere en sportieve stijl hebt? Dan haal je deze lente en zomer je hart op met de volgende modetrend… De bomber is terug. Deze lichte jas vind je in alle soorten en maten en is perfect voor iedereen die er even niet op en top vrouwelijk uit wil zien.

Gespot bij: Alexander Wang, Versace

 
Off-shoulder top  /  Bomberjack

Welke modetrends voor deze lente en zomer vind jij het leukst?

Must reads 👀