Beauty

7 slechte beautygewoontes waarmee je moet stoppen

Veel meiden doen hun best om goed voor zichzelf (en haar uiterlijk) te zorgen. Helemaal niets mis mee, maar dat betekent overigens niet dat we af en toe bepaalde dingen laten verslonzen… Sterker nog, bijna iedereen maakt zich schuldig aan bepaalde slechte beautygewoontes. Jij ook? Wij zetten er een paar op een rij waarmee je eigenlijk moet stoppen.

We weten dat de volgende dingen niet ‘goed’ voor je zijn, maar soms is het zo verleidelijk om juist hetgeen te doen wat niet goed is. Toch? 😉

1. We weten dat je je make-up moet verwijderen voor het slapen, maar we hebben niet altijd zin
Dit is misschien wel de slechtste beautygewoonte aller tijden: met je make-up op slapen. Iedereen weet dat je je gezicht moet reinigen, maar niet iedereen heeft er zin in. Kun je wel de motivatie vinden om iets aan je make-up te doen, dan kun je altijd een wattenschijfje pakken en micellair water. Dat is namelijk één van de snelste manieren om make-up van je gezicht te krijgen.

2. We weten dat we niet aan puistjes moeten zitten, maar we doen het toch
Het is gewoon lastig om van een puist af te blijven als het een geel kopje heeft. Sorry voor de details. Maar dan wil je toch het liefst zo snel mogelijk van die puist afkomen door eraan te zitten? Dat je in eerste instantie de situatie erger maakt nemen we vaak voor lief.

Lees hier meer do’s en don’ts.
 

3. We weten dat reinigingsdoekjes niet goed zijn voor onze huid, maar we gebruiken het wel graag
Girlscene’s Emma schreef hier al een heel artikel over reinigingsdoekjes en waarom je het beter niet kunt gebruiken. Maar waarom blijven veel mensen het dan toch gebruiken? Omdat het makkelijk en snel is, dat was niet moeilijk om te raden. Helemaal als je gaat reizen of vaak ergens anders slaapt biedt dit uitkomst, terwijl het dus niet zo goed voor de huid is. Ook dat nemen we voor lief.

4. We gebruiken droogshampoo tegen vet haar, terwijl dat ook niet best schijnt te zijn
Als je moet kiezen tussen droogshampoo of je haar nu al wassen, wat kies je dan? Op de Girlscene redactie gaan we 9 van de 10 keer voor droogshampoo. Maar wat blijkt? Ook dit schijnt helemaal niet goed voor je te zijn, zoals we hier schreven. Pfff! Ook dit is een slechte beautygewoonte die we blijven gebruiken…

5. We pulken restjes nagellak van onze nagels en we don’t care
Niets zo vervelend als afgebladderde nagellak. Maar ohhh, hoe kun je van nagellak afblijven als het al aan het chippen is? Als je even geen nagellakremover bij de hand hebt (of nog erger: als je geen zin hebt om het te pakken) is het wel zo makkelijk om met andere nagels de nagellak eraf te pulken. We weten ook allemaal dat je nagels dan vaak beschadigen én toch doen we het.
 

6. We zitten graag aan ons haar, ook al wordt het daardoor sneller vet
Hoe meer je aan je haar zit, hoe sneller het vet wordt en hoe eerder je het moet wassen. Met andere woorden: je kunt het beste van je haar afblijven om wasbeurten zo lang mogelijk uit te stellen. Maar het is zo fijn om aan je haar te zitten… Argh, weer zo’n slechte beautygewoonte waarvan we de regels het liefst aan onze laars lappen.

7. We hangen graag met ons hoofd op onze handen, ongeacht of we er onzuiverheden van krijgen of niet
Heb je veel last van onzuiverheden? Grote kans dat het er ook mee te maken heeft dat je met (vieze) handen aan je gezicht zit. Dat gebeurt al snel, want zo zitten er veel bacteriën aan je telefoon op laptop. En op je handen hangen is gewoon heel fijn. Maar ja, dat verklaart wel deels waarom we pukkels hebben rond onze kaak en kin.
 
Clinique makeup remover  /  Douglas makeup remover
 

Aan welke slechte beautygewoontes maak jij je schuldig?