Lifestyle

Kus jij links of rechts? Het zegt meer dan je denkt

Iemand een kus geven doe je misschien wel elke dag. Maar heb je er weleens over nagedacht naar welke kant je jouw hoofd kantelt als je iemand een zoen geeft? Uit onderzoek blijkt dat elke kant een groot verschil maakt. De kant waarnaar je jouw hoofd kantelt zegt namelijk veel over de relatie die je hebt met degene die je een kus geeft. Als je wilt weten wat rechts of links zegt over jouw relatie, lees dan snel verder. 

Je hebt het natuurlijk niet zo door als je iemand een kus geeft, maar je kantelt je hoofd altijd naar een kant. Uit een onderzoek van de University of Saskatchewan blijkt dat deze kant veel zegt over jouw relatie. Voor het onderzoek zijn 500 foto’s van kussende stellen vergeleken met kussen uit platonische relaties, bijvoorbeeld tussen vrienden of familieleden. 

Kantel jij jouw hoofd altijd naar links als je jouw vriend(in) een kus geeft? Dat is geen goed teken, want uit het onderzoek blijkt dat de meeste koppels hun hoofd naar rechts kantelen als ze elkaar een zoen geven. Het zou kunnen betekenen dat de relatie met jouw vriend(in) misschien iets te platonisch is (geworden)? Als je jouw hoofd naar links kantelt als je jouw tante een kus geeft op de familieverjaardag van je broertje, dan is er niks aan de hand. De meeste vrienden en familieleden kantelen namelijk hun hoofd naar links als ze elkaar een zoen geven. 

“Het onderzoek toont aan dat wie naar rechts draait romantische gevoelens heeft voor die persoon. Naar links draaien wijst op een meer platonische relatie.” Dit heeft alles te maken met de functie van de linker- en rechterhersenhelft. Is er activiteit in de ene hersenhelft, dan zal je vaak bewegen in de tegenovergestelde richting. In de linkerhersenhelft ligt het emotionele centrum. Als je jouw hoofd naar rechts kantelt dan zijn je gevoelens dus sterker. 

Nu weet je ook hoe het ervoor staat met jouw crush… Als jullie allebei jullie hoofd naar rechts kantelen dan weet je dat er meer aan de hand is! 

Naar welke kant kantel jij je hoofd als je jouw vriend(in) een kus geeft? 

Bron

Must reads 👀