Lifestyle

7 kleine veranderingen die je slaapkamer weer als nieuw laten lijken

Wist je dat wij ongeveer 33 procent van ons leven aan het slapen zijn? En het is echt niet zo dat wij alleen tijdens deze 33 procent op onze slaapkamer zijn. Netflixen, werken, eten, chillen; we doen het allemaal op onze slaapkamer. Daarom is het natuurlijk wel zo leuk om je slaapkamer af en toe een makeover te geven. Met deze tips blaas jij je slaapkamerinterieur nieuw leven in.

Slapen is echt niet het enige wat wij in onze slaapkamer doen. Dus het is belangrijk dat je slaapkamer een fijne plek is om te zijn. Misschien moet je wel veel voor school of werk doen en dan kan je slaapkamer een heerlijke plek zijn om hiermee bezig te zijn. Soms heb je geen zin om jouw plekje een volledige makeover te geven, en dat begrijpen wij. 😉 Met deze kleine veranderingen kan je toch genieten van een slaapkamer die net even wat anders is dan je nu gewend bent. 

1. Doe die saaie plastic wasmand weg en zet er een mooiere voor terug
Je kent ze vast wel, die standaard plastic wasmanden die ergens midden in je slaapkamer staat. Ze kunnen chaotisch en goedkoop overkomen. Als je ook nog eens een doorzichtige wasmand hebt dan kan dit helemaal onrustig overkomen. Tegenwoordig zijn er overal heel mooie wasmanden te koop. Denk bijvoorbeeld aan een mooie linnen wasmand. Het staat mooi als decoratie en het is ook nog eens functioneel. 

View post on Instagram
 

2. Verruil je boekenplanken voor een mooie open boekenkast
Een mooie open boekenkast kan veel sfeer geven aan je slaapkamer. Je hoeft deze kast natuurlijk niet alleen voor boeken te gebruiken. Integendeel! Je kan de kast inrichten met leuke accessoires en die paar boeken die je misschien nog ergens hebt zullen ook zeker niet misstaan.

3. Koop kamerplanten
Een paar mooie planten, of misschien zelfs eentje, kunnen je slaapkamer een mooie frisse look geven. Je kan ervoor kiezen om één grote plant te kopen of misschien wil je juist liever meerdere kleine plantjes. Vergeet natuurlijk niet om deze planten water te geven. 😉

4. Verander het hoofdbord van je bed
Heb jij een hoofdbord bij het hoofdeinde van je bed hangen? Dan heb je er misschien nog niet aan gedacht om deze eens te veranderen. Het is natuurlijk veel makkelijker, en goedkoper, dan wanneer je een compleet nieuw bed koopt. Het is een kleine verandering die toch groots kan lijken in je slaapkamer. 

5. Verruil je nachtkastje voor een kaptafel
Oh, wat wilden wij vroeger graag een kaptafel hebben! Je zag ze overal in films en wat zou het toch mooi staan op je kamer. Is het nu te laat om er nog eentje aan te schaffen? Zeker niet! De plek waar nu je nachtkastje staat is een mooie plek om een kaptafel neer te zetten. Kan je die kinderdroom dus toch nog waarmaken. 😉

6. Verruil je grote, lompe kledingkast voor een vrijstaand kledingrek
Een grote kledingkast kan lomp overkomen in je kamer. Als je deze kast gaat verruilen voor een vrijstaand kledingrek dan komt het geheel wat ‘lichter’ over. Hier kan je al je hangende items kwijt. Waar je de gevouwen items laat? Deze kan je in een kleinere kledingkast of in een dressoir kwijt, maar misschien kan je deze items juist ook wel ophangen. 

7. Verander het schilderij aan je muur
Misschien heb jij ook wel een schilderij aan je muur hangen. Boven je bed, naast je kledingkast of boven je bureau. Heb je er weleens aan gedacht om deze te veranderen? Misschien heb je deze er al wel jaren hangen. Tijd voor een nieuw schilderij of andere muurversiering.

8. Voeg accesoires toe
Koop leuke decoratie en accesoires voor je kamer. Er zijn heel veel verschillende winkels waar je voor weinig geld ontzettende leuke accesoires kunt scoren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een bepaalde kleur aan je kamer toe te voegen door middel van accesoires. Heb je al veel accesoires? Koop dan eens andere accesoires en in een andere kleur. Bewaar je oude accesoires wel zodat je af en toe eens kan switchen. 

View post on Instagram
 

9. Koop een nieuw dekbedovertrek
Heb jij al heel lang dezelfde dekbedovertrekken? Misschien denk je er nooit zo overna, maar het kan heel leuk en vernieuwend zijn om eens een andere overtrek te kopen. Voor de ultieme verandering kun je extra (sier)kussens kopen in de kleurtint van je nieuwe overtrek.
 

 

10. Verplaats je bed eens
Of nou, verplaats alles eens in je kamer. Zet je bed eens op een andere plek neer, verplaats je bureau naar een andere hoek en zet je kledingrek op de plek waar bijvoorbeeld eerst je bed stond. Deze verandering kost je helemaal niks en kunnen gigantisch verschil maken in je kamer. Handig! 😉

 

Beeld: iStock