Lifestyle

Ken jij singer-songwriter Alex Vargas al?

Op de redactie houden wij van muziek. Muziek helpt je te ontspannen, maar het kan je ook helpen met concentreren of je juist die extra kick geven om nog even dat extra rondje hard te lopen. Girlscene laat jou kennis maken met nieuwe artiesten die het, naar onze mening, helemaal gaan maken! In dit artikel laten wij je kennis maken met de mooie en uiteraard zeer muzikale Alex Vargas.

Muziek luisteren is heerlijk, maar het kijken naar de muzikant die de muziek maakt kan nog veel leuker zijn. Dit is ook zeker het geval bij mister Alex Vargas ;-). Misschien ken je Alex al wel van zijn hit ‘Shackled up‘. Deze 27-jarige singer-songwriter is geboren en opgegroeid in een dorpje in Denemarken. Toen hij nog maar 17 jaar was verhuisde hij naar Londen om zijn muzikale droom waar te maken. Hij vormde daar de band Vagabond en hiermee heeft hij meerdere uitverkochte tours gedaan en op grote Britse festivals gespeeld. De band stond onder andere op Glastonbury!

In 2010 vond Alex het de hoogste tijd om zijn eigen muzikale droom na te jagen en hij verliet de band om vervolgens solo te gaan. En met succes! Veel radiostations pikken zijn muziek op en hij verkoopt veel van zijn concerten uit. Eind vorig jaar was hij al te zien in Paradiso, Amsterdam en begin dit jaar stond hij op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Verschillende blogs en dj’s beschrijven Alex’ muziek als poëtisch en openlijk emotioneel. 

Begin 2016 heeft Alex Vargas een EP gereleased. De titel van deze EP is ‘Giving up the ghost‘ en er staan zes prachtige nummers op, waaronder de hit ‘Shackled up‘. Dit is de eerste EP van Alex en wij verwachten dat het een grote hit gaat worden. Hieronder zetten wij een aantal nummers van Alex Vargas op een rij en wij zijn reuze benieuwd naar jouw oordeel!

Shackled up

Watch on YouTube

Giving up the ghost

Watch on YouTube

Solid ground

Watch on YouTube

Wat vind jij van Alex Vargas?

Bron, bron

Must reads 👀