Lifestyle

Het is bewezen: mannen zijn luier dan vrouwen

Zeur je minstens een keer per week aan zijn hoofd dat hij zijn vieze sokken in de wasmand moet gooien en ruim jij áltijd de vuile vaat achter zijn kont op? Het is je vast weleens opgevallen dat mannen over het algemeen niet graag van de bank afkomen. Nee, het zit niet in je hoofd – ook al roept hij altijd dat je niet zo moet klagen – want het is bewezen. Er is geen discussie over mogelijk, mannen zijn luier dan vrouwen! 

Mannen kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Niet alleen wanneer ze niet terug appen, maar ook als ze weer eens een potje Fifa aan het spelen zijn in plaats van dat ze de afwas doen. Hoe lief je het ook vraagt, niks schijnt te helpen om wat peper in zijn reet te krijgen. Nee, meneer blijft liever op de bank zitten. Nu zeggen zij altijd dat wij niet zo moeten zeuren, maar vanaf nu komen ze er echt niet meer onderuit. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen luier zijn dan vrouwen.

Uit onderzoek van de University of Maryland blijkt dat mannen sinds 1960 wel meer in het huishouden doen dan vroeger, wat goed nieuws is. Dit komt door het feit dat vrouwen in de loop der jaren meer zijn gaan werken waardoor wij minder tijd hebben voor het huishouden. Dus komt er meer op de schouders van mannen terecht. 

Mannen hebben intussen meer tijd voor het huishouden gekregen. Maar wat blijkt? Mannen besteden alsnog niet veel tijd aan het huishouden. In het onderzoek is gekeken naar het verschil tussen single mannen en vrouwen (want dan is er geen invloed van een zeurende partner ;-)) en daar was het verschil heel duidelijk. De single vrouwen waren bijna twee keer zoveel tijd kwijt aan huishoudelijke taken als koken, schoonmaken en wassen dan mannen. 

Het is de aard van het beestje… mannen zijn gewoon een beetje lui!

Is jouw vriend ook luier dan jij?

Bron

Must reads 👀