Lifestyle

Zo scoor jij goedkope vliegtickets

Iedereen wil natuurlijk die goedkope vliegtickets scoren. Vliegen is nu eenmaal duur en soms gewoon ook echt té duur. Lijken die vliegtickets alleen maar duurder te worden? Vliegmaatschappijen hebben allerlei gemene hacks om jou te pesten met die prijzige vluchten. Wij gaan jou helpen om deze hacks te slim af te zijn. Wij geven jou dé tips om goedkope tickets in de wacht te slepen!

1. Omzeil de browsing history
Vliegmaatschappijen zijn hartstikke slim. Zo kunnen zij het precies zien als jij al 63 keer naar vliegtickets naar New York City hebt gezocht, maar waarom zijn vliegmaatschappijen zo slim dan? Nou, doordat zij die zoekhistorie in de gaten kunnen houden, kunnen zij ervoor kiezen om de prijzen van de tickets te verhogen. Want ja, je hebt al zo vaak op die tickets gezocht dat je deze hoogstwaarschijnlijk tóch wel gaat boeken. Hoe ga je dit tegen? Open vanaf nu een incognitovenster in je browser voordat je naar die tickets gaat zoeken. Selecteer in het menu van je browser ”nieuw incognitovenster” en je bent klaar voor je anonieme ticket hunt!

2. Test de 24-regel
Je denkt eindelijk dat je een goedkoop ticket hebt gevonden, je hebt geboekt en je ziet de ochtend na je boeking dat de prijs voor hetzelfde ticket verlaagd is. Als dit het geval is dan kan je de vliegmaatschappij bellen om je vlucht te cancellen of om te boeken. Dit is bijna altijd gratis! Vraag natuurlijk wel eerst of dit gratis is zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

3. Boek last minutes
Last minutes staan erom bekend dat ze goedkoop zijn. Veel vliegmaatschappijen willen niet met lege stoelen vliegen en daarom stunten zij een aantal dagen voor de vlucht vaak met de prijzen. Veel maatschappijen versturen aan het begin van de week een e-mail met zeer aantrekkelijke ticketprijzen. Een groot nadeel hiervan is dat je je reis niet ruim van tevoren kunt plannen, maar een nog groter voordeel is dat je vaak voor heel mooie prijzen toch even weg kan.

4. Vertrek op de goedkoopste dag van de week
En dat is… woensdag! Het spreekt natuurlijk voor zich dat de meest dure vluchten plaatsvinden in en rondom het weekend. Veel mensen doen dan korte tripjes en daarom zijn de tickets ook duurder rond deze tijd. Woensdag valt middenin de week en is daarom wat minder populair bij de ticketboekers. En zeg nou zelf, wat breekt de week nog meer dan een tripje naar een leuke bestemming? 😉

5. Houd social media in de gaten
Vliegmaatschappijen maken steeds meer gebruik van social media. Ze adverteren bijvoorbeeld met leuke en goedkope deals, maar sommige maatschappijen doen nog veel leukere acties op social media. Zo hebben zij bijvoorbeeld speciale acties en deals die alleen via social media gelden. Als het aan ons ligt is dat zeker iets om in de gaten te houden.

6. Vlieg op goedkope tijden
De eerste vluchten in de ochtend staan erom bekend ook vaak de goedkoopste te zijn. Vervolgens komen de vluchten rondom lunchtijd en daarna de vluchten rond etenstijd. Kijk dus tijdens het boeken goed naar de (geplande) vluchttijden om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

7. Check meerdere sites
Misschien check jij altijd dezelfde website als het om vliegtickets gaat. Niet doen! Een andere website kan een veel beter aanbod hebben en het is slim om te wisselen tussen de verschillende websites. Er zijn super veel websites om goedkope vliegtickets te scoren. Soms verkopen de sites waarvan je het niet verwacht júist de goedkope tickets. Dus probeer zoveel mogelijk websites te bekijken. Vergeet trouwens niet om op de website te kijken van de vliegmaatschappij zelf. Hier vind je soms namelijk, verbazingwekkend genoeg, de goedkoopste vliegtickets.

8. Wees flexibel in je reistijden
Wanneer je drie dagen later vertrekt is je ticket bijna honderd euro goedkoper. Hmm, twijfels? Als je graag de goedkoopste tickets wilt boeken, probeer dan ook om zo flexibel mogelijk te zijn. Later vertrekken? Eerder terug? Of misschien wel precies andersom. Probeer je, waar nodig, aan te passen. 

9. Lees de kleine lettertjes
Soms zie je een waanzinnige deal die eigenijk te mooi lijkt om waar te zijn. Helaas, helaas. Vaak is deze deal dan ook te mooi om waar te zijn. Er kunnen nog heel veel kosten bijkomen waar je in eerste instantie niet op gewezen werd. Lees daarom altijd goed de kleine lettertjes. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. 

 
Bagagelabel  /  Oordopjes voor in het vliegtuig
 

Ken jij nog handige tips om goedkope vliegtickets te krijgen? 

Bron, bron, bron