Travel

De beste tips om slim je koffer in te pakken

Maandenlang heb je ernaar uitgekeken: je vakantie. Misschien ga je lekker een paar weken naar het buitenland of een weekendje op stedentrip, maar wie weet ga je ook wel gewoon een nachtje weg. Het is allemaal heel leuk totdat daar het moment der momenten komt… Het inpakken van je koffer. Dra-ma! Wij geven je in dit artikel de ultieme tips om je koffer slim in te pakken.

1. Kies een paar kleuren
Waarschijnlijk neem je het liefst je hele garderobe mee. Wij wel tenminste. 😉 Probeer eens te kiezen voor een aantal kleuren en zorg ervoor dat deze kleuren bij elkaar passen. Zo kan je verschillende outfits combineren en neem je dus minder kleding mee. Neem dus bijvoorbeeld als basis zwart en grijs en neem dan twee andere kleuren mee die je goed kan combineren. 

2. Maak je flesjes lekproof
Als je eenmaal op de bestemming bent maak je vol goede moed je koffer open, maar dan zie je dat álles onder de shampoo/conditioner/bodylotion zit. Nee! Dit vreselijke en veel voorkomende probleem kan je onwijs simpel voorkomen. Haal de dop van de fles af en doe een stuk plastic over de opening heen. Doe vervolgens de dop weer op de fles en tada, je hebt een prachtige lekvrije fles. 

3. Maak schoenbeschermers
Worst case scenario is natuurlijk dat je er tijdens het uitpakken van je koffer achterkomt dat je nieuwe, witte jurkje helemaal onder het vuil zit! Oh nee, je toffe sneakers waren dus toch wel aan de vieze kant. Dit wil je natuurlijk niet meemaken op reis. Gebruik daarom een douchemuts om je schoenen in te doen. Een heel goedkope en makkelijke oplossing zodat je kleding lekker schoon blijft. 

4. Bewaar je kleine sieraden in een medicijnendoosje
Is het bij jou ook altijd weer een hele opgave om een goede plek te vinden voor je sieraden? Het zijn er waarschijnlijk niet genoeg om een hele sieradendoos mee te vullen, maar je wil toch graag een paar oorbellen en ringen meenemen. De oplossing is hier! Misschien ken je ze wel of wie weet heb je er zelf wel eentje: een handig doosje of een box waar je je medicijnen in kunt bewaren. Deze doosjes zijn perfect om je sieraden in te bewaren tijdens een reis. Je kan de sieraden goed organiseren doordat de doosjes allemaal afgesloten vakjes hebben. Handig! Grotere sieraden zoals kettingen en armbanden kan je heel goed in sokken ‘verstoppen’. Vergeet alleen niet dat je ze hierin verstopt hebt. 

5. Go digital!
Reisgidsen, notitieboekjes, magazines… Allemaal onwijs leuk en goed voor vermaak, maar het neemt super veel ruimte (en gewicht) in beslag. Tegenwoordig kun je al deze dingen online vinden. Er zijn een hoop apps die voor vervanging kunnen zorgen. 

6. Gebruik je ruimte
Je bent druk bezig met inpakken en wat lijkt die koffer dan ineens klein. Soms lijkt het wel alsof je koffer al na twee kledingstukken volzit, maar kijk eens goed. Er zit zoveel ruimte verstopt in je koffer. Denk bijvoorbeeld aan de cups van je bh, die ruimte kan je hartstikke goed gebruiken. Leg de bh’s boven op elkaar en vouw deze niet dubbel. Doe hier vervolgens ondergoed in. Schoenen nemen veel ruimte in beslag, maar denk eens aan de ruimte ín je schoenen; ongebruikt! Hier kan je zo een paar sokken in kwijt en wie weet nog wel veel meer. 

7. Rol je kleding op in plaats van opvouwen
Het meest voor de handliggende is natuurlijk om je kleding netjes op te vouwen. Probeer eens je kleding op te rollen. Het zal je verbazen hoeveel ruimte je hiermee kunt besparen.
 

 

Een foto die door _comeflywiithme is geplaatst op

8. Gebruik een lenzendoosje
Een lenzendoosje? Ja, om mijn lenzen in te bewaren natuurlijk. Nee! Als je een (kort) weekend weggaat is het handig om beautyproducten zoals dagcreme in een schoon lenzendoosje te doen. Voor een aantal dagen is het namelijk niet nodig om de hele pot of tube mee te nemen. Met deze aanpassing kun je veel ruimte en gewicht besparen.

9. Maak een checklist
Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip die wij je kunnen geven. Het maken van een checklist is bijna noodzakelijk. Als je van tevoren opschrijft wat je allemaal mee wilt en moet nemen, dan is de kans veel kleiner dat je te veel meeneemt. Maak bijvoorbeeld een standaard lijstje met dingen die je altijd mee moet nemen. Deze kun je dan per reis uitbreiden met dingen die noodzakelijk zijn voor die keer. Het is dan ook wel belangrijk dat je je ook aan deze lijst houdt.  

 
Medicijnendoosje  /  Notitieboekje

Hoe pak jij altijd je koffer in? Heb je nog handige tips?

Bron, bron, bron