Lifestyle

Zo zorg je dat Snapchat minder batterij en data verbruikt

Als je je even verveelt dan open je meteen Snapchat. Om de Snaps van je vrienden en celebrities te bekijken, maar ook om lelijke selfies naar je beste vriendin te sturen. Snapchat is je redder in nood in tijden van verveling, maar je merkt ook dat je batterijpercentage ineens veel lager is. Om nog maar te zwijgen over het datagebruik… Binnen no time ben je door je bundel heen! Gelukkig is er een instelling waarmee je Snapchat veel zuiniger in gebruik maakt. Hier lees je hoe je dat doet. 

Snapchat is één van de beste apps die ooit is uitgevonden, maar we zijn minder blij met het batterij- en dataverbruik. Je bent binnen no time door je databundel én door je batterij heen. Maar wist je dat er een instelling is waarmee je Snapchat een stuk zuiniger maakt? Volg de onderstaande stappen en enjoy! 

1. Open de app, ga naar de camera en klik op het spookje
2. Klik op het tandwieltje rechtsboven
3. Ga naar aanvullende services en klik op beheren
4. Zet Snapchat op reisstand

Nu je reisstand aan hebt staan, werkt Snapchat een stuk zuiniger! De verhalen laden niet meer automatisch, maar je moet tikken om de Snaps en verhalen te downloaden. Hierdoor verbruik je een stuk minder data én bespaar je batterij! 

Volg jij Girlscene al op Snapchat? Voeg ons toe op girlscene_nl. 

Wist jij al van deze instelling op Snapchat?