Lifestyle

13 spullen waar je als volwassen vrouw afstand van moet doen

Langzamerhand word je steeds volwassener. Je hebt je studentenkamer ingeruild voor een leuk appartementje. Je studie heb je bijna afgerond en je wordt ook steeds serieuzer, maar dan ineens realiseer je je dat je inrichting eigenlijk echt niet meer kan. Wij zetten 13 dingen op een rij waar je misschien toch maar afstand van moet gaan doen. 

1. Dozen van plastic
Wie heeft eigenlijk ooit bedacht dat het een goed idee zou zijn om plastic dozen en boxen in je huis te zetten? Ja, je kunt je rommel er in kwijt maar daar is alles ook mee gezegd. Het staat niet leuk in je kamer en de meeste plastic dozen zijn ook nog eens doorzichtig. Je hebt er eigenlijk niks aan, want je troep is nog steeds zichtbaar… 

2. Een slecht matras
Je bent volwassen aan het worden dus het is nu tijd om jezelf ook te verwennen met een heerlijk matras. Bijkomend voordeel is dat een kwalitatief goed matras veel beter is voor je rug. Dat heb je wel nodig nu je niet meer zo jong bent ;-). 

3. Posters zonder lijst
Het kan heel kunstzinnig en arty staan, maar tegelijkertijd kan het ook rommelig en chaotisch overkomen. Kan of wil je echt geen afstand nemen van je favoriete poster? Doe er dan een mooie lijst omheen, dan heb je niet meer die ik-heb-de-kamer-van-een-pukkelige-tiener-vibe

via GIPHY

4. Knuffelberen
Do we need to say more? Komt niet echt volwassen over als je jouw date een keer mee naar huis neemt. 

5. Een ouderwetse slaapbank
Misschien een ideetje om deze ver weg in de logeerkamer of zelfs kelder te zetten? Weg met die dingen, ga voor een echte, grote en comfortabele bank! 

6. Een metalen bedframe
Dit gaat meestal gepaard met veel blauwe plekken en veel kabaal tijdens ‘de daad’, ga liever voor een bedframe dat niet kraakt. 

7. Slecht bestek
In je studentenhuis was dit misschien niet zo’n ramp, maar als je eters krijgt wil je hen toch graag bestek geven dat niet doorbuigt of bijna uit elkaar valt.

8. Plastic uitklapstoelen
Deze stoelen zijn nou eenmaal niet super flatteus. Buiten op het balkon is misschien wel een heel goede oplossing, want deze stoelen besparen veel ruimte en kunnen wel tegen een stootje. Zonde om helemaal afstand van te nemen, toch?

9. Mismatchend beddengoed
Het kan nogal chaotisch en slordig overkomen als je allemaal verschillende soorten beddengoed gebruikt. Een knalrood dekbedovertrek met witte stippen, een groen kussen met zonnetjes erop en dan nog een geel hoeslaken: liever niet.

10. Strandhanddoeken gebruiken als badhanddoeken
Probeer deze twee zoveel mogelijk gescheiden te houden, ze zijn immers niet hetzelfde. Koop een mooi setje badhanddoeken, dit staat ook nog eens super netjes.

11. Iets van je ex
Niks in jouw eigen huisje zou je moeten herinneren aan die tijd met je ex. Foto’s van jullie samen, zijn games, zijn kleding: weg ermee! Netjes terugbrengen mag natuurlijk ook. 😉

12. Plastic borden en bekers
Dit was natuurlijk ideaal voor in je studentenhuis, maar nu is het misschien beter om een mooi servies aan te schaffen.

13. Nepplanten
Nepplanten kunnen snel overkomen alsof je geen tijd of zin voor hebt om de planten te verzorgen. Er zijn genoeg echte planten die ook weinig verzorging nodig hebben. Lees hier maar eens over kamerplanten die je bijna niet dood kunt laten gaan.

Uiteraard is het aan jezelf om je inrichting te hebben zoals jij wilt! Heb jij nog dingen die je absoluut weg zou gooien als je volwassen bent?

Bron, bron

Must reads 👀