Lifestyle

6 tekenen dat je te weinig drinkt

Het is algemeen bekend dat drinken erg belangrijk is. Er wordt vaak gezegd dat je minimaal 2 liter water per dag moet drinken, hier gaat het dus alleen om water! Soms schiet drinken er gewoon wel eens bij in, je bent druk met andere dingen of je hebt misschien helemaal geen dorst, maar oppassen! Als jij meerdere van deze tekenen herkent is het misschien een goed idee om even langs een dokter te gaan.

1. Je zweet niet tijdens workouts
Misschien vind je zweten wel een beetje vies, maar niet zweten tijdens een pittige workout is een teken van je lichaam dat je niet genoeg drinkt. Als je niet genoeg water in je lichaam hebt, kan je de hitte van je workout niet kwijt en blijft het allemaal binnen. Bah!

via GIPHY

2. Je vette huid heeft droge plekken
Blijkbaar is het mogelijk om een vette huid en droge huid tegelijk te hebben, maar dit is meteen een teken dat je wel eens uitgedroogd zou kunnen zijn. Althans, als je normaal ‘gewoon’ een vette huid hebt. Je lichaam heeft niet genoeg vocht, vandaar de droge plekken op je huid. Let hier dus goed op.

3. Je hebt continu honger
We hebben allemaal wel eens van die dagen waarop het lijkt alsof we gewoonweg niet kunnen stoppen met eten, maar je zou ook wel eens dorst kunnen hebben in plaats van honger. De verwarring ontstaat in een deel van de hersenen die het honger en dorst hebben niet goed van elkaar kan onderscheiden.

4. Je bent bijna altijd ziek
Elk orgaan in je lichaam leeft van water. Als je niet genoeg water drinkt dan krijgen je organen niet de voedingsstoffen en mineralen binnen die zij nodig hebben. Door dit tekort krijg je ook te weinig vocht in je mond, keel en neus en hierdoor ontstaan ziektes.

via GIPHY

5. Je verliest geen gewicht ondanks dat je heel gezond eet en leeft
Water drinken is super belangrijk voor de stofwisseling. Wanneer je niet voldoende water drinkt gaat je stofwisseling langzamer werken en dit zorgt ervoor dat je lichaam minder snel of helemaal geen vet kan verbranden. Dit heeft ook te maken met het feit dat je hersenen soms niet kunnen bepalen of je honger of dorst hebt.

6. Je bent bijna continu moe
Dit heeft deels te maken met de organen. Omdat de organen niet voldoende vocht binnen krijgen moeten zij veel harder werken om toch hun taak te voldoen. Hier word je behoorlijk moe van. Drink eens wat meer en kijk of je je dan energieker voelt. 

Kortom: vergeet niet om elke dag minimaal 2 liter water te drinken!

Drink jij voldoende water of vergeet je dit ook wel eens?

Bron, bron

Must reads 👀