Beauty

Nieuwe beautytrend: cushion foundation

Als je de beautylanceringen van vorig jaar in de gaten hebt gehouden dan heb je de nieuwste foundation waarschijnlijk al gespot: de cushion foundation heeft de weg naar Europa gevonden! Lancôme bracht vorig jaar haar versie van de cushion foundation uit en nu volgen ook betaalbare merken zoals L’Oréal en Yves Rocher. Maar… Wat is cushion foundation eigenlijk en is het een fijn product? 

Als beautyredacteur zit ik – Girlscene’s Renée – bovenop de nieuwste beautyproducten. Zo zag ik vorig jaar al dat Yves Rocher dit jaar met een cushion foundation komt en nu heeft L’Oréal haar variant op de cushion foundation in de winkel liggen. De Yves Rocher cushion foundation heeft de Girlscene redactie nog niet bereikt, dus in dit artikel leggen we alles over de nieuwste beautytrend uit aan de hand van de cushion foundation van L’Oréal inclusief review!


De cushion foundation is een foundation die perfect is voor de Girlscene doelgroep. Als we deze foundation in drie woorden moeten omschrijven zijn dat namelijk semi-dekkend, natuurlijk en glanzend. Precies wat een tiener en jonge vrouw in haar leven nodig heeft als ze foundation gebruikt! Maar let wel op: de cushion foundation is anders dan andere foundation en dat zit ‘m in het aanbrengen. L’Oréal noemt het de tap tap-techniek. Als je de foundation opent zie je namelijk een soort sponsapplicator. In het klepje daaronder zie je vervolgens een foundationkussentje. Je hebt dus niet je vingers of een kwast nodig, de applicator die je bij de cushion foundation krijgt is genoeg om de foundation aan te brengen.


De finish van de cushion foundation is egaal, natuurlijk en fris te noemen. Dat komt mede omdat deze lente en zomer een dewy huid helemaal hot is. Met andere woorden: dikke, matte foundations maken plaats voor een lichte foundation die je bijna geen foundation kunt noemen. Gelukkig kun je de dekking wel opbouwen van licht naar een lichte-medium dekking, waardoor roodheden niet opvallen. Het klinkt in ieder geval veelbelovend, maar hoe werkt de cushion foundation in de praktijk? Laten we dat even testen.

In Nederland vind je zes tinten van de L’Oréal Nude Magique Cushion Foundation:


L’Oréal Nude Magique Cushion Foundation in de kleuren: 01 – 03 – 06

L’Oréal Nude Magique Cushion Foundation in de kleuren: 07 – 09 – 11

Zonder foundation


Met L’Oréal Nude Magique Cushion Foundation in de kleur 01


Zonder foundation


Met L’Oréal Nude Magique Cushion Foundation in de kleur 01

Wat vind ik van de L’Oréal Nude Magique Cushion Foundation?
Verpakking: De verpakking van deze cushion foundation is schattig en heeft een beetje weg van de Aziatische stijl (waar de cushion foundation oorspronkelijk vandaan komt). Je ziet wel je vingerafdrukken op de glanzende verpakking. 😉 Pluspunten dat de foundation en de sponsapplicator van elkaar gescheiden zijn.

Dekking: De dekking is licht te noemen, maar je kunt ‘m wel iets opbouwen. Het wordt geen full coverage en dat is ook niet nodig. Mijn roodheden worden geneutraliseerd en hoewel je nog wel wat plekjes door de cushion foundation heen ziet vind ik het niet storend. Daarvoor is concealer bestemd.

Werking: Het is even wennen om de cushion foundation met een soort platte spons aan te brengen. Toch moet ik toegeven dat het goed werkt. Ik vraag me alleen af hoe hygiënisch het is… Voor het betere blendwerk heb ik wel mijn roze Beautyblender gepakt. Pluspunten voor het natuurlijk eindresultaat! Ik krijg complimenten over mijn huid en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Structuur: De cushion foundation is een heel vloeibare foundation. Het is bijna waterig te noemen, waardoor het verfrissend aanvoelt op de huid. Dit is een goede voor de zomer!

Huidtype: Omdat de cushion foundation je een dewy (glanzende) huid geeft is het vooral een goede foundation voor een normale tot droge huid. Zelf is mijn huid gecombineerd-droog, dus ik heb wel poeder op mijn T-zone nodig om alles niet te veel te laten glanzen. Wat prettig is, is dat de foundation niet hecht aan droge plekjes, tenzij je huid echt heel droog is.

Houdbaarheid: De cushion foundation staat erom bekend dat het een heel glanzend resultaat geeft, waardoor ik verwacht dat de foundation niet 12 uur op z’n plek blijft zitten. Gelukkig kun je gedurende de dag altijd nog iets meer foundation aanbrengen waar nodig. Zelf gebruik ik liever een poeder om de foundation zo lang mogelijk mee te laten gaan. Over de houdbaarheid van de foundation zelf kan ik je vertellen dat de Yves Rocher cushion foundation ongeveer twee maanden meegaat, dus ik denk dat hetzelfde geldt voor deze van L’Oréal.

Conclusie: Echt een super foundation als je van een natuurlijk resultaat houdt! Zelfs als je helemaal niet gek bent op foundation kan ik me voorstellen dat je deze wel wil proberen. Je voelt het namelijk helemaal niet zitten op je huid en het egaliseert de huid licht zonder dat je duidelijk ziet dat je make-up draagt. Deze foundation ga ik vaker gebruiken. 

Prijs: €17,99

Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10

Wat vind jij van de cushion foundation? Wil je reviews lezen van andere cushion foundations?

Must reads 👀