Lifestyle

Zijn neppe iPhone opladers schadelijk voor je telefoon?

Een iPhone oplader is onmisbaar in je leven. Je neemt hem overal mee naartoe, no way dat je ineens met 0% batterij komt te zitten. Helaas gaan de opladers van Apple regelmatig kapot, vaak breekt de het kabeltje door. Snel naar de winkel voor een nieuwe. Maar een iPhone oplader kost al gauw €20 en dan kun je net zo goed een onofficiële oplader aanschaffen die vele malen goedkoper is. Maar kan zo’n onofficiële oplader kwaad voor je iPhone? Girlscene zocht het uit. 

Helaas ladies, goedkope iPhone opladers zijn niet zo ideaal als je denkt. Niet alleen Apple waarschuwt voor onofficiële opladers (wat ons niet verbaast, want natuurlijk willen zij dat wij hun opladers kopen), maar ook iPhone-reparateurs zijn geen fan van de neppe opladers. Sterker nog: onofficiële iPhone-opladers en bijbehorende kabels kunnen rampzalige gevolgen voor je iPhone hebben. Dat zegt de Britse iPhone-reparateur mendmyi. 

Als je jouw smartphone oplaadt met een goedkope oplader dan is er een kans dat je een chip op de printplaat van je iPhone krijgt. Je kan de iPhone dan niet meer opstarten of goed opladen. Deze chip zorgt voor het opladen van de accu, regelt een aantal usb-functies en staat ook in verbinding met de powerknop van je iPhone. Een best belangrijk onderdeel en dus redelijk rampzalig als deze chip beschadigd is. 

De reparateurs hebben al meerdere iPhones met dit probleem geprobeerd te maken, in veel gevallen tevergeefs. Eerder bleek al dat de opladers van Apple veel veiliger zijn. Dat iPhones regelmatig beschadigen door andere opladers heeft waarschijnlijk te maken met een onregelmatig voltage. Hoe snel een iPhone beschadigt door een onofficiële oplader is nog niet bekend. 

Dus ladies, pas op met neppe opladers! 

Schrik jij van dit nieuws? Heb jij een neppe oplader

Bron, bron