Food

Bewezen: mensen die vaak pittig eten leven langer

Doe jij bij elke maaltijd een klodder sambal? Bestaat te veel rode peper en chilipoeder niet voor jou? Bestel je altijd iets dat als ‘extra pittig’ op de kaart staat? Terwijl de mond van anderen bij het kleinste pepertje al in brand staat, kan het jou niet pittig genoeg zijn. Je bent dol op pittig eten. Dat komt goed uit, want een onderzoek heeft uitgewezen dat je langer leeft door pittig eten. Dus… kom maar door met die pepertjes!

Hoewel sommige mensen echt niet kunnen begrijpen dat je een pot sambal per week verslijt, heb je er wel veel voordelen van. Niet alleen omdat alles (in jouw ogen) lekkerder smaakt met een beetje pit, maar vooral doordat je langer leeft. Dat heeft onderzoek uitgewezen. 

Voor het onderzoek hebben 450.000 mensen genoteerd wat ze eten. Dit hebben ze gedurende zeven jaar gedaan. De gegeven zijn geanalyseerd en wat bleek? Mensen die meer dan één keer per week pittig eten (vooral chilipepers) leven langer. Pittig eten verlaagt de kans op overlijden met 10%. 

View post on Instagram
 

Volgende keer als iemand zegt dat je het eten niet zo pittig moet maken kun je diegene vertellen dan dat het zijn/haar leven kan verlengen. Wie weet kun je het avondeten binnenkort zo pittig maken als je zelf wilt ;-). 

Houd jij van pittig eten? Of kan je er helemaal niet tegen?

Bron

Must reads 👀