Beauty

6 haarproducten die ieder meisje nodig heeft

Een meisje kan niet zonder bepaalde dingen in haar leven. Tampons en/of maandverband tijdens die tijd van de maand, haarelastiekjes, shampoo… En juist over het laatste willen we het in dit artikel hebben! Als je slechts zes haarproducten in huis zou mogen hebben, dan zou ieder meisje het volgende moeten halen. Lees maar mee.

1. Shampoo
Laten we beginnen met een paar logische dingen. Natuurlijk heb je shampoo nodig! 😉 Niets is zo lekker om na een lange week je haar weer schoon te maken met een heerlijk ruikende shampoo. Maar was je haar vooral niet te vaak, zoals we hier ook al schreven. Verder maakt shampoo je haar niet alleen schoon, maar bepaalt het ook mede hoe je haar na het wassen valt. Daarom is het handig om een shampoo te gebruiken die past bij jouw haartype.
 

2. Conditioner
Vervolgens is het tijd voor conditioner, want shampoo en conditioner gaan hand in hand. Shampoo maakt je haar schoon, conditioner maakt je haar doorkambaar, zacht en minder droog. Onmisbaar in de badkamer! Bovendien heb je helemaal niet veel nodig, omdat je alleen de punten van je haar hoeft te voorzien van conditioner.

3. Masker
Vooral als je droog of beschadigd haar hebt is het eens in de zoveel tijd nodig om je haar te verwennen met een goed haarmasker. Daar kun je meteen een momentje voor jezelf van maken. Lekker het bad laten vollopen, tijdschrift erbij, maskertje in je haar… Wedden dat je haar daarna een stuk beter valt en jij weer helemaal ontspannen bent?! Een masker is perfect voor momenten waarop een gewone conditioner je haar niet genoeg voedt.
 

 

Een foto die is geplaatst door Aveda (@aveda) op

4. Serum
Ieder meisje heeft op een bepaald moment in haar leven een haarserum nodig. Of je haar nu door een droge fase gaat of dat het juist super pluizig is door het weer buiten: serum helpt je haar. Ook eigenwijze plukjes haar kun je hiermee in toom houden. Verder is een serum hartstikke zuinig in gebruik, waardoor je er lekker lang mee kunt doen.

5. Haarlak
Als we naar haarstylingproducten kijken is er één product dat je echt moet hebben: haarlak! Wanneer komt haarlak niet van pas? Je kunt het gebruiken om je kapsel op z’n plek te houden, om statisch haar tegen te gaan en zelfs om je panty te redden. Daar lees je in dit artikel meer over.

6. Mousse
Tot slot: als je echt nog maar één haarproduct zou mogen toevoegen aan je stash, dan is mousse je beste optie. Veel mensen weten niet zo goed wat je met mousse kunt doen, alleen dat het dient als ‘versteviging’. Geloof ons als we zeggen dat mousse je hair game verandert als je het op de juiste manier gebruikt. 😉 Op de Girlscene redactie zweren we bij het preppen van ons haar. Na het wassen van ons haar brengen we een royale hoeveelheid mousse aan en vervolgens föhnen we ons haar (en de mousse) droog met een föhn en een borstel. Als je nu je haar gaat stylen blijft het dagen in model.

  
Syoss Volume-Hairspray      Neutral Conditioner


Loving Blends voedend masker met Argan en Cameliaolie

 

Wat zijn jouw favoriete haarproducten?