Fashion

Schoenentrends die we in 2016 gaan dragen

Schoenen… Kan een meisje er ooit genoeg van hebben? 😉 Wie ook een grote voorliefde voor schoenen heeft kan de volgende trends waarschijnlijk waarderen! 2015 was op het gebied van mode en schoenen absoluut het jaar van de sneaker, maar welke trends zien we in 2016 (terug)? Girlscene zet de grootste schoenentrends op een rij.
 

Sneakers
Sorry, maar de sneaker is here to stay en daar zijn we op de Girlscene redactie heel blij mee. Hakken zijn heel vrouwelijk, maar af en toe heb je iets comfortabels nodig. Sneakers it is! De Adidasjes worden nog volop gedragen, hoewel we op de catwalk heel andere designs voorbij zagen komen zoals de Charlotte Olympia schoenen op de foto hierboven.

Lace up sandalen
Wil je de komende maanden er modieus bijlopen? Een lace up sandaal is dan misschien iets voor jou. Het is een super vrouwelijke schoen die perfect is voor de warmere maanden. Daarnaast kun je met kleuren variëren, waardoor je schoenen helemaal zomers worden! We kunnen alleen niet beloven dat je er geen gekke tan lines van krijgt. 😉

Muiltjes
Een muiltje is echt een love it or hate it-schoen, maar de designers houden er in ieder geval wél van. Deze schoen zien we dit jaar met en zonder hak, waardoor het een chique en elegante versie van de simpele klomp wordt. Het verschil met muiltjes in 2015 en 2016 is, is dat 2016 echt het jaar van de peep toe wordt. Je tenen mogen gezien worden!
 

Platform schoenen
Dit jaar zien we platform schoenen weer in verschillende soorten en maten! Een platform maakt je schoen iets robuuster, maar het is wel een handige manier om meer centimeters erbij te krijgen zonder dat je zere voeten krijgt door een hak. We like. Iedereen die houdt van het Londense stijltje kan deze trend vast waarderen.

Puntschoen
Eerlijk is eerlijk, de puntschoen is al een tijdje terug maar dit jaar wordt echt het jaar van de punt. Je ziet nog maar weinig pumps en sandalen die rond aflopen, aangezien nu bijna alles draait om de punt. En eigenlijk is dat helemaal niet erg, want wist je dat zo’n puntschoen je benen later laat lijken? Ideaal als je een vrouwelijke stijl hebt.

Kitten heel
De Girlscene redactie heeft al geschreven over de lage (kitten) hak en wat we daarvan vinden, maar toch blijft het een trend. Dus reden genoeg om er aandacht aan te besteden! De kitten heel is een klein maar fijn hakje waar je niet zo snel zere voeten van krijgt, maar die je outfit wel meteen minder casual maakt. 


Lace up sandalen


Plateauhakken

 

Welke schoenentrends zou jij dragen?