Beauty

5 nuttige tips om grove poriën te verdoezelen

Het weer wordt warmer en dat betekent dat onder andere onze huid verandert. Waarschijnlijk is je huid in de zomer vetter dan in de winter en daarbij hebben sommige meiden last van grove poriën, wat niet iedereen even prettig vindt. Maar wat kun je aan grove poriën doen? Girlscene deelt in dit artikel vijf tips met je, dus lees snel verder!

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat andere mensen de grootte van jouw poriën niet eens zien. Als je up close bij de spiegel staat die vervolgens drie keer zoomt zie je poriën inderdaad, maar verder…? Toch kan het iets zijn waar sommige meiden zich druk om maken. Dat is dus niet per se nodig, maar wie toch iets aan haar grove poriën wil doen komt vast uit de voeten met de volgende tips!

1. Maak je huid goed schoon
Poriën vallen meer op als ze verstopt zijn. Daarom is het belangrijk dat je ‘s ochtends en ‘s avonds je huid goed reinigt met een milde reinigingsgel. Dan verwijder je namelijk vuil en make-up waardoor je met een schone huid (en schone poriën) de dag afsluit of juist begint. Philosophy Purity Made Simple One Step Facial Cleanser (€21,56) is zeker een aanrader!

2. Gebruik een reinigingsborstel
Op de Girlscene redactie zijn we allemaal verslaafd aan onze Clarisonic (Emma en Renée) en Philips VisaPure borstels (Danique). Zo’n reinigingsborstel is even een investering, maar het maakt je huid wel veel beter schoon dan wanneer je met de hand je gezicht wast. Wij merken dat onze poriën schoner zijn en daardoor minder opvallen. Lees hier onze review over de Clarisonic en hier die van de Philips VisaPure.


Benefit The Porefessional Matte Rescue

3. Breng een gezichtsprimer aan
Draag je gezichtsmake-up? Vergeet dan niet om van tevoren een primer aan te brengen. Een goede primer verdoezelt poriën, zoals Benefit The Porefessional Matte Rescue (€30). Dit product van Benefit is net iets anders, omdat het een lichtgewicht gel is op waterbasis die je al onder je dagcrème aanbrengt. Het absorbeert talg en vervaagt poriën, zoals je mag verwachen. Een budget optie is de MUA Matte Perfect Primer (€5,49), maar die kun je beter na je dagcrème aanbrengen.

4. Vermijd uitdrogende producten
Gebruik je een product voor je gezicht dat je huid uitdroogt? Dan kun je dat product beter wegdoen. Het is begrijpelijk dat je denkt dat hierdoor je huid matter blijft, maar niets is minder waar. Producten die je huid uitdrogen stimuleren juist de talgproductie en als de talgproductie overuren draait zorgt het voor verstopte poriën. Aan de andere kant kun je vettere producten, zoals een reinigingsmelk of een rijke dagcrème, ook beter links laten liggen. Wederom is een milde reiniger aan te raden. 


Benefit The Porefessional Instant Wipeout Masks

5. Houd je poriën schoon met een masker
Een gezichtsmasker op kleibasis is aan te raden om het vuil uit je poriën te trekken. Wat je ook kunt gebruiken is Benefit The Porefessional Instant Wipeout Masks (€34,50). Wederom een prijziger product, maar het schijnt dat deze maskers superkrachtig reinigen en de poriën rondom de neus, het voorhoofd en je kin vervagen. De Girlscene redactie test het nog uit!

 
Porefessional mattifying gel  /  Porefessional gezichtsmasker

Wat zijn jouw tips om grove poriën minder op te laten vallen?