Lifestyle

Bewezen: muziek luisteren maakt je productiever

‘Zet die muziek eens uit, zo kun je je toch niet concentreren?’ zeggen veel moeders tegen hun kinderen die muziek luisteren tijdens het huiswerk maken. Veel mensen geloven niet dat een leuk muziekje je helpt om taken gedaan te krijgen. Maar het tegendeel is waar! Onderzoekers hebben vastgesteld dat muziek luisteren hartstikke goed voor je is. Dus heb je een to do list van hier tot Tokio? Laat je favoriete lied maar door de boxen galmen! 

Moeders hebben vaak gelijk, maar lang niet altijd. Ondanks dat moeders het er meestal niet mee eens zijn dat je Drank & Drugs luistert als je jouw huiswerk aan het maken bent, blijkt het je juist wel te helpen! Een onderzoek van de Universiteit van Texas heeft uitgewezen dat mensen die naar hun favoriete muziek luisteren, minder fouten maken en sneller werken. 

 

Een foto die door bose is geplaatst op

Voor het onderzoek zijn chirurgen aandachtig bestudeerd. De onderzoekers lieten vijftien chirurgen een varkenspoot hechten (want de huid van een varken lijkt op onze huid). Een aantal chirurgen luisterde naar hun favoriete muziek tijdens de ingreep, terwijl anderen in stilte werkten. Wat bleek? De chirurgen die naar hun favoriete muziek luisterden waren sneller klaar én hadden de ingreep beter uitgevoerd. Hoewel dit slechts een klein onderzoek is, sluit het ook aan op het onderzoek van Mindlab International. Dit onderzoek wijst uit dat negen van de tien werknemers beter presteert als ze muziek luisteren. 

De volgende keer als je moeder zegt dat je jouw muziek moet uitdoen, laat haar dan dit artikel lezen ;-).

Luister jij ook altijd muziek tijdens het huiswerk maken? Naar wat voor muziek luister je dan? 

Bron