News

Er is een wetenschappelijke reden waarom jij een resting bitch face hebt

‘Kijk eens niet zo boos!’ Als dit één van de uitspraken is die je het meest hoort dan weet je dat je een resting bitch face hebt. Je bent helemaal niet boos, maar blijkbaar straalt je gezicht dat uit. Behoorlijk irritant als iemand voor de honderdste keer gebaart dat je jouw mondhoeken omhoog moet krullen. Ehm, die resting bitch face doe je niet expres! Maar waarom kijken sommige mensen boos en anderen niet? Een wetenschappelijk onderzoek geeft antwoord! 

Terwijl sommige mensen van nature heel blij kijken, zit jij opgescheept met een dodelijke blik. Dat doe je niet bewust, voor je gevoel kijk je namelijk neutraal. En vervolgens hoor je om de haverklap dat je niet zo boos moet kijken. Maar je bent in goed gezelschap, celebrities als Kristen Stewart en Victoria Beckham hebben ook een resting bitch face. Victoria is er zelfs trots op!  

Een resting bitch face is dus absoluut niets om je voor te schamen, al helemaal nu de reden voor de dodelijke blik bekend is! Het bedrijf Noldus Information Technology wilde weten waarom sommige mensen er boos uitzien wanneer hun gezicht in ruststand staat en anderen niet. De onderzoekers van het bedrijf stopten 10.000 neutrale uitdrukkingen in een herkeningssoftware om te kijken wat de computer zou aflezen. De software herkent emoties zoals geluk, verdriet, boosheid en verrassing. Net als wij dus!

Het resultaat verklaart alles. Bij een gezicht zonder uitdrukking leest de computer ongeveer 3 procent emoties. Als je echter naar bekende resting bitch faces gaat kijken, verdubbelt het aantal emoties tot 6 procent. Mensen met een resting bitch face tonen dus meer emotie! En dan vooral ‘negatieve’ emoties zoals boosheid, minachting en afkeer. Geen wonder dat je zo overkomt! Nog een verrassend resultaat: de resting bitch face is absoluut niet alleen iets voor vrouwen, ook mannen hebben er één. Alleen wordt het bij mannen veel meer aanvaard dan bij vrouwen. 

Niet blij met je resting bitch face? Hoeft niet, want er zitten ook positieve kanten aan. Je hebt over het algemeen betere sociale skills, want je moet meer moeite doen om geen verkeerde indruk te wekken. Je communicatievaardigheden worden beter en je begrijpt anderen beter! Dan neem je die resting bitch face wel voor lief, toch? 😉

Heb jij een resting bitch face? 

Bron

Must reads 👀