Beauty

10 redenen waarom je Arganolie zou moeten gebruiken

Bloggers en beauty lovers zweren erbij. Arganolie, volgens sommige een waar wondermiddel en de olie wordt zelfs het ‘goud uit Marokko’ genoemd. Een goedje dat niet alleen goed is voor de huid, maar ook voor haar, nagels en het gezicht. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, niet? Wat is Arganolie eigenlijk en waar wordt het van gemaakt.

Arganolie is een 100% natuurlijk product en wordt gemaakt van olie afkomstig van de arganboom die groeit in het zuidwesten van Marokko. De olie wordt uiteindelijk gemaakt van de noten die aan de boom groeien. Vandaar dat Arganolie ook niet het meest goedkope beautymiddeltje is. Het verkrijgen van de olie is arbeidsintensief en aan één boom groeien maar 30 kilo noten die 0,7 liter olie opleveren.

Je kunt Arganolie dus echt op duizend-en-één manieren gebruiken. Hieronder vind je 10 redenen waarom en hoe je Arganolie moet gebruiken.

1. Als moisturizer voor je gezicht
Arganolie wordt beschouwd als een droge olie, je huid en gezicht wordt er dus niet vet van omdat de huid de olie snel kan absorberen.

2. Voeg Arganolie toe aan je dagelijkse crème
Mix een paar druppels van de olie met de gezicht crème die je dagelijks gebruikt voor extra hydratatie.

3. Maak je eigen gezichtsmasker
Je kunt natuurlijk een paar druppels toevoegen aan je favoriete masker, maar je kunt ook zelf een masker maken. Mix een eetlepel citroensap met drie eetlepels Griekse yoghurt, een lepel honing en een paar druppels Arganolie. Smeer het goedje op je gezicht, zet je favoriete Netflix serie aan en reinig na tien minuten je gezicht met warm water. Reken maar dat je gezicht zachter is dan de billetjes van een baby.

4. Lipscrub en moisturizer
Maak je beautyavondje compleet met een lipscrub. Doe een paar druppels Arganolie bij een schepje fijne suiker en masseer deze mix lichtjes met een draaiende beweging over je lippen.

5. Voor een natuurlijke glow
Doe een drupje Arganolie bij je foundation of bronzer voor een natuurlijke shine.

6. Conditioner
Dagelijks staat je haar bloot aan allerlei schadelijke invloeden die je haar droog en futloos kunnen maken. Stijltangen of de verwarming ze zijn allemaal niet super goed voor je haar. Kam je haar daarom na het wassen door met een paar druppels Arganolie en laat het opdrogen voor een gehydrateerd en zacht resultaat.

7. Stylingproduct
Zien de punten van je haar er een tikkeltje ongetemd en droog uit? Wrijf een paar druppels Arganolie warm in de palm van je hand en verdeel het over het haar. Ben je meteen weer frizz free!

8. Haarmasker
Smeer lekker wat Arganolie in je haar voor dat je naar bed gaat. Wikkel je haar in een handdoek of T-shirt en laat het de hele nacht intrekken terwijl je slaapt. Was het in de ochtend uit je haar voor prachtige zijdenzachte lokken.

9. Verzachten van nagelriemen en hielen
Masseer een paar druppels Arganolie in je nagelriemen om kloofjes en scheurtjes tegen te gaan. Daarbij helpt het ook bij de groei van je nagels. Smeer de olie voor het slapengaan ook op bijvoorbeeld je tenen of als je last hebt van kloofjes op je hielen. Laat dit de hele nacht intrekken voor een super zacht resultaat.

10. Badolie en bodylotion
Echt silky smooth word je van het badderen in Arganolie. Voeg een paar druppels van de olie toe aan je badwater en weken maar. Na je relaxende bad voeg je een paar druppels toe aan je lotion voor een zijdenzacht huidje.

{@module=girlsceneKoopjes product_id=”5014″}

Waar gebruik jij Arganolie voor?

Bron, bron