Beauty

11 geniale mascara hacks waardoor je leven nooit meer hetzelfde is

Een likje mascara kan veel goed doen om onze kijkers in één klap een zwoele touch te geven. We zijn zo gewend aan mascara op onze wimpers dat wanneer we een dagje au naturel gaan we ons direct kaal en naakt voelen. Daarom pakken we elke ochtend weer die borstel en mascara erbij voor die ultieme bambi ogen. Wat als dat enorme volume, die lange wimpers en onweerstaanbare krul veel makkelijker bereikt kunnen worden? Met deze geniale mascara hacks zijn je wimpers elke dag on fleek!

1. De borstel richting
Voor dikke en volle wimpers houd je de borstel horizontaal en beweeg deze heen en weer over de haartjes. Liever een natuurlijke look en alleen je wimpers wat aanzetten? Draai de borstel dan verticaal zodat je met de punt de wimpers apart kunt voorzien van een laagje mascara.

2. Stop je mascara in een kopje heet water
Begint je mascara een beetje te klonteren of is je mascara bijna op, maar weet je zeker dat er onderin de tube nog een beetje mascara zit? Stop de hele mascara even in een kopje met heet water. De inkt komt los van de tube en je kunt weer even voort.

3. Gebruik je mascara als eyeliner
Dit is zo’n trucje dat super handig is voor onderweg en je geen eyeliner hebt meegenomen, maar wel nog een oogschaduw- of lipkwastje in je make-up tas vindt. Swipe de kwast over de borstel mascara en gebruik de mascara als eyeliner!

4. Talkpoeder
Breng de eerste laag mascara aan. Ga hier vervolgens licht met een kwast met talkpoeder overheen voordat je de tweede laag mascara aanbrengt. De poeder verdikt de haartjes waardoor de wimpers meer volume krijgen.

5. Doe aan beide kanten van de wimpers mascara
We zijn gewend om alleen één van de wimpers te borstelen, maar wanneer je ook de andere kant voorziet van een laagje zullen je wimpers voller lijken. Begin met de binnenkant en borstel de haartjes naar beneden. Borstel daarna de wimpers omhoog om ze weer te krullen.

6. Mix je mascara’s
Volgens visagisten is het geheim achter volle en gekrulde wimpers een mix van verschillende mascara’s. Gebruik bijvoorbeeld eerst een mascara die wat dikker is geworden omdat deze al wat ouder is en doe daar vervolgens een nieuwe en dus wat dunnere mascara overheen. Je kunt ook een mascara met een ander borsteltje gebruiken voor een ander effect.

7. Vergeet de regels
Eerst je wimpers krullen en daarna een laagje mascara, dat is de regel. Maar de magic happens pas echt wanneer je daarna nog een keer de stappen herhaalt. Wees wel voorzichtig dat je de haartjes niet breekt.

8. Breng altijd twee laagjes aan mascara aan
Twee laagjes is natuurlijk altijd beter dan één, maar de truc is om het eerste laagje te laten drogen. Zie de eerste laag als een primer. Breng deze aan en laat ‘m een paar minuten drogen. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld door je Instagramfeed rollen om te zien wat je favoriete meiden van Girlscene vandaag allemaal aan het doen zijn ;). Maar even goede vrienden als je die tijd liever gebruikt om je tanden te poetsen.

9. Pompen is verboden
Ja, het is verleidelijk om voordat je de mascara aanbrengt even flink met het borsteltje in de tube te pompen. Doe het niet! Hierdoor komt er meer lucht bij je mascara waardoor deze sneller uitdroogt. Beter is het om het borsteltje in de tube rond te draaien. Zo worden klontjes ook meteen glad.

10. Buig de borstel
We geven het toe, het is een beetje pijnlijk om de borstel van je gloednieuwe mascara te buigen. Maar een gebogen borsteltje zorgt er wel voor dat je alle haartjes beter kunt bereiken en het zorgt er ook voor dat je de mascara gemakkelijk vanaf de wortel kunt aanzetten.

11. Waterproof je mascara
Heb je eindelijk die fantastische mascara gevonden waar je mega volle en lange wimpers van krijgt, druipt deze elke keer genadeloos over je wangen zodra je met vriendinnen in een lachbui verwikkeld raakt. Handig trucje, want wasbeer ogen zijn niet zo sexy, koop een goedkope waterproof mascara en breng een extra laagje aan voor de finishing touch. Heb je direct ook punt 6 getackled.

Ga jij deze hacks gebruiken?

Bron, bron, bron

{@module=girlsceneKoopjes product_id=”5019″}