News

Android gebruikers: verwijder deze app om batterij te besparen

Als je telefoon ongeveer aan je hand gelijmd is ken je de pijn: zodra je telefoon aangeeft dat ‘ie nog maar 20% batterij heeft gaat er een schok door je heen. Vooral als het midden op de dag gebeurt en je geen oplader bij je hebt. Shock horror. Maar voor alle Android gebruikers is er goed nieuws, want als je DEZE app verwijdert, dan gaat je batterij veel langer mee.

Dat apps batterij vreten is natuurlijk geen geheim, vooral niet als ze de hele dag op de achtergrond actief zijn. Denk bijvoorbeeld aan apps zoals WhatsApp en Instagram, maar ook Facebook. En juist laatstgenoemde kun je beter verwijderen als je een Android gebruiker bent, aldus Russel Holly van Android Central. Daarna hebben meer mensen getest en wat blijkt? Als je je batterij langer mee wil laten gaan ben je beter af zonder Facebook en dat kan je gedurende de dag redden van het extra opladen van je telefoon.

Het schijnt dat de Facebook app batterij slurpt, of je het nu actief gebruikt of niet. Dat is allemaal leuk en aardig, maar kunnen we wel zonder Facebook op onze telefoon? Dat klinkt misschien een tikkeltje overdreven, maar Facebook blijft natuurlijk wel een van de bekendste socialmediakanalen en daarom is het juist zo fijn als je alles even snel via je je telefoon kunt checken. Maar als Facebook je niet zo dierbaar is en je wil graag dat je batterij langer meegaat van je telefoon, dan kunnen Android gebruikers Facebook beter van hun telefoon verwijderen.

Ga jij Facebook van je telefoon verwijderen?

Bron 

Must reads 👀