Lifestyle

Onderzoek: mannen liegen vaker dan vrouwen

Als je een vrouw vraagt wat haar grootste angst is op relatiegebied dan is de kans groot dat ze vreemdgaan zegt. Het is onze grootste angst dat hij achter jouw rug om een ander heeft en daar glashard over liegt. Niet dat jouw vriend dat zou doen, maar je hoort zoveel nare verhalen ;-). We willen je niet ongerust maken, maar er is een reden waarom vrouwen zich zorgen maken. Onderzoek wijst dat mannen vaker liegen dan vrouwen…

Mannen liegen, vrouwen liegen, maar cijfers liegen nooit. Een onderzoek van Statistic Brain heeft onze neus maar weer eens op de feiten gedrukt. 12% van de volwassenen geeft toe weleens te liegen en 80% vertelt regelmatig een leugentje om bestwil. Daarbij komt dat 60% van de mensen minstens één leugen vertelt in een gesprek van tien minuten.

Maar dat is niet het meest schokkend aan het onderzoek. Het onderzoek is verdeeld in mannen en vrouwen. Wat blijkt? Vrouwen vertellen drie leugens per dag tegen collega’s, partners of vrienden, terwijl mannen er gemiddeld zes per dag vertellen. Dat is nogal een verschil… Mannen liegen dus twee keer zoveel!

Gelukkig gelden onderzoeken nooit voor iedereen en moeten we het dus met een korreltje zout nemen :-).

Schrik jij van dit onderzoek?

Bron

 

Must reads 👀