Lifestyle

Dit zijn dé hits van dit moment

Lekker keihard meezingen met Justin Bieber, studeren met Bonobo op de achtergrond en losgaan op Avicii. Voor elke stemming is er wel een nummer dat er perfect op aansluit. Daarom luisteren we het ook zo vaak! Qmusic radio-dj Lieke Veld is de hele dag bezig met muziek en weet dus precies wat dé hits van dit moment zijn. Deze maand heeft Lieke liedjes voor je uitgezocht die bij de winter passen, maar óók bij de zomer. Perfect, want de winter was nog nooit zo warm!

Het is middenin de winter, maar tóch verbreken we het ene na het andere warmterecord. Daarom heb ik – Lieke – alvast tien nieuwe nummers voor je die ook bij de zomer passen!

Selena Gomez – “Hands To Myself”

Watch on YouTube

Elk jaar nemen de modellen van Victoria’s Secret een playbackvideo op. Dit jaar kozen ze dit nummer van Selena Gomez. Het liedje is sexy en erg aanstekelijk. En volgens het zakenblad Forbes is Selena Gomez één van de muzikanten van de toekomst en gaan we nog veel meer van haar horen

Mike Posner – “I Took A Pill In Ibiza” SeeB Remix

Watch on YouTube

Na zijn vorige hit Cooler than me is Mike Posner weer terug. “Ik nam een pill in Ibiza om Avicii te laten zien dat ik cool ben” dat is de eerste zin van het volgende nummer. Ik ben nog nooit op Ibiza geweest, maar ik kan me bij dit nummer wel voorstellen hoe relaxed het daar moet zijn.

The Weeknd – “In The Night”

Watch on YouTube

Met zeven Grammy-nominaties op zak kan The Weeknd nu al uitkijken naar de prestigieuze awardshow. Ook schittert hij in het voorprogramma van Rihanna’s ANTI-wereldtour die op 11 juni in de Amsterdam Arena te zien is, ook iets om naar uit te kijken deze zomer! Dit is zijn nieuwste single.

Matt Simons – “Catch & Release” Deepend remix

Watch on YouTube

Matt Simons werd in Nederland bekend door het nummer With You dankzij een uitzending van Goede Tijden, Slechte Tijden. Ondertussen zijn we drie jaar verder en is Catch & Release de titel van het tweede album van Matt Simons dat vorig jaar oktober uit kwam. Dat nummer is geremixed door Deepend en krijgt daardoor een echte zomer-vibe.

Jonas Blue – “Fast Car”

Watch on YouTube

De 21-jarige Jonas Blue is een Britse dj en producer. Hij maakt een remix van het nummer ‘Fast Car’ van Tracy Chapman omdat het de favoriete track van zijn moeder is. Schattig he!

Zara Larsson & Mnek – “Never forget you”

Watch on YouTube

Zara Larsson heeft gezegd dat ze het liefst de nieuwe Beyoncé wil worden! Dan is ze in ieder geval al redelijk op weg, want dit is haar tweede single en ook dat is weer een hit.

Xavier Rudd – “Follow The Sun”

Watch on YouTube

Misschien ligt het wel aan de commercial van Sunweb, maar als ik dit nummer op de radio hoor moet ik altijd aan zomervakantie denken! Jan Kooijman had Mattie & Wietze getipt over Xavier Rudd met “Follow The Dun” en kort daarna werd het de nieuwe soundtrack van Sunweb. Heerlijk om bij weg te dromen naar een zonnige plek…

Alan Walker – “Faded”

Watch on YouTube

Het nummer waar ik op dit moment de meeste reacties op krijg bij Qmusic is Alan Walker met Faded. Het is een super mooi liedje van een producer uit Noorwegen die als kind graag iets met ICT wilde doen. Toevallig kwam hij online andere producers tegen die hem tips gaven en zo maakte hij zijn eerste muziek. Binnen een maand werd het al 26 miljoen keer gestreamd en kan je wel zeggen dat het een wereldhit is!

Shawn Mendes ft. Camilla Cabello – “I Know What You Did Last Lummer”

Watch on YouTube

Het woord Summer zit zelfs in de titel, dus dat maakt dit nummer ook geschikt als zomerhit. Shawn Mendes is pas 17 jaar en heeft al heel wat meisjesharten veroverd. Deze maand werd bekend dat hij ook aan de slag gaat als model én deze week kondigde hij aan naar Nederland te komen voor een concert. Dus zet alvast in je agenda: 17 april 2016 staat Shawn Mendes in Paradiso in Amsterdam.

Ellie Goulding – “Something In The Way You Move”

Watch on YouTube

Ze zette deze week de Ziggo Dome op z’n kop. Ellie Goulding is bezig met haar wereldtour en kwam dus ook in Nederland. Doordat haar stem een beetje schor klinkt is ze weer nét anders dan andere popzangeressen. Daarnaast is het een heel mooie, stoere en vooral goede zangeres!

Qmusic radio-dj Lieke is maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur te horen op Qmusic.

Wat is jouw favoriete nummer?

Must reads 👀