Fashion

6 kledingstukken die je beter vandaag nog kunt weggooien

Ieder meisje heeft weleens last van dat welbekende moment… Je staat voor de kast, die volgepropt is met kleding, en je hebt het gevoel dat je niets hebt om te dragen. Zo herkenbaar. Maar in plaats van kleding erbij kopen kun je beter iets anders doen: kledingstukken weggooien. Girlscene vertelt je in dit artikel van welke kledingstukken je beter afstand kunt nemen en waarom.

Ben jij iemand die een kast vol met kleding heeft maar vindt dat je niets hebt om te dragen? Dan is het misschien tijd om afstand te nemen van bepaalde items. In plaats van extra kleding kopen kun je beter kleding weggeven waar je simpelweg niet meer gelukkig van wordt. Of de items die je misschien eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Zoals de volgende kledingstukken…
 

1. Kledingstukken die tijdelijk trendy zijn
Trends komen en trends gaan. Veel trends kun je seizoenen lang dragen – neem de flared jeans – en andere trends zijn leuk voor even. Waarschijnlijk ben jij op een gegeven moment ook uitgekeken op die ‘tijdelijke trendy’ items. Het gevolg is dat ze ergens achter in de kast belanden en het lijkt dat je minder kleding hebt om te dragen, omdat je nu eenmaal niet meer geïnteresseerd bent in deze items. Hetzelfde geldt voor schoenen. Draag je al een jaar lang geen ballerina’s meer? Weg ermee!

2. Kledingstukken die je in meerdere kleuren of patronen hebt
Soms heb je een jurk of shirt te pakken die gewoon perfect valt op jouw lichaam. Dan koop je misschien het liefst dat kledingstuk in alle kleuren en patronen die beschikbaar zijn. Gevolg? Je kast ligt vol en waarschijnlijk is er één stuk dat je vaak draagt. De rest krijgt niet genoeg liefde. In dat geval kun je deze dubbele kledingstukken beter doneren (of weggooien als het stuk is).

3. Kledingstukken die stuk zijn
Heb je kledingstukken in je kast met een gaatje of die op een andere manier stuk zijn? Doe die dan weg, ook al was het een favoriet item. Stiekem is het ook niet heel netjes om kleding te dragen waarbij je duidelijk ziet dat het stuk is, tenzij je het kunt verbergen door er een laag overheen te dragen. Investeer liever in nieuwe kleding, want waarschijnlijk is het daar tijd voor!

4. Kledingstukken die vaal zijn
Het cirkeltje is al snel rond. Je hebt een favoriet kledingstuk, je draagt het vaak, vervolgens wordt het vaker gewassen dan andere kleding omdat je het zo vaak draagt, waardoor de kleur sneller vaal wordt. Het is balen, maar als je denkt dat je dat kledingstuk écht niet meer kunt dragen kun je het beter wegdoen.

5. Kledingstukken die niet meer jouw maat zijn
In je leven is de kans groot dat je aankomt, afvalt of zelfs allebei meemaakt. Dat heeft in de meeste gevallen ook invloed op je kleding. Zo heb je misschien een broek in de kast die je twee jaar geleden kon dragen, maar die nu te groot of te klein is. Met andere woorden: uit je kast ermee.

6. Kledingstukken die je alleen in bed draagt
Tot slot de kledingstukken die je alleen in bed draagt. Grote kans dat je over de jaren heen een flinke pyjamastash hebt opgebouwd, maar heb je dat allemaal nodig? Gooi oude pyjama’s weg en houd er een paar die je kunt dragen als andere pyjama’s in de was zitten. Door alleen het hoognodige te houden creëer je veel meer ruimte in je kast.

 

Welke kledingstukken kun jij beter wegdoen?

Must reads 👀