Lifestyle

6 budget hacks voor een winterproof inrichting

In deze donkere dagen hebben we meer dan de rest van het jaar behoefte aan gezellige decoratie en warmte in huis. Het is zo’n tijd waar de kerstversiering net de deur uit is en die boom ineens een enorme leegte achterlaat. Hoe ga je die warmte terugbrengen in je interieur? En belangrijker nog: hoe doe je dat budget proof? Daar hebben we een aantal leuke opties voor gevonden.

Door kleine dingen binnen je inrichting te veranderen, kun je een groot verschil maken. We hebben een aantal tips voor je die direct zorgen voor meer sfeer en warmte in de ruimte waar jij dat nog mist. Alle tips zijn goedkoop en sommige zelfs gratis! Waar wacht je nog op?

Tip 1: Haardvuur
We zijn natuurlijk niet allemaal gezegend met een open haard in huis die tijdens de donkere wintermaanden brandt. Misschien vind je het een beetje gek, maar zoek eens op YouTube naar ‘fireplace’ of ‘haardvuur’. Speel het af op je laptop of televisie en je haalt direct een veel warmere sfeer in huis.

Tip 2: Deken
Drapeer een warme deken over je bank of bed. Het zorgt direct voor een bepaald gevoel van warmte. Je kunt kiezen voor een fake fur, een gebreide deken of een mooie print in een tint die bij je kamer past en die warmte uitstraalt. Je kunt onder andere leuke dekens bij Action vinden.

Tip 3: Kussens
Nu je toch aan het draperen bent: ook kussens zorgen voor een warme uitstraling. Denk alleen al aan het feit dat je er lekker tussen kunt kruipen, hoe knus!  Kussens op je bed, bank of een stoel zijn ook een soort versiering en kunnen van een kale plek een fijne plek maken.

Tip 4: Lampen
Heb je een lamp die ‘hard’ licht geeft? Vervang dan het peertje door een lamp die warmer licht geeft. Op de verpakking van een lamp staat het aantal Kelvin dat de lamp afgeeft. Boven de 2700K geeft een lamp ‘koud’ licht. Sfeervolle lampen zijn meer rond de 2200K. Kleine aanpassing, groots effect.

Tip 5: Kleed
Een kleed heeft meerdere voordelen voor je huis. Ten eerste ziet je kamer er veel knusser uit, omdat een kleed de meubels in je kamer als het ware bij elkaar trekt. Daarnaast zorgt een kleed er ook voor dat je voeten warmer blijven. Kleden kun je vaak tweedehands goed vinden en hoeven ook nieuw niet duur te zijn.

Tip 6: Kleur
Sommige kleuren of kleurcombinaties doen je standaard denken aan de winter, maar geven tegelijkertijd een warm gevoel. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij de combinatie van zilver en rood, die vaak gebruikt wordt rond kerst. Als je accessoires in deze kleuren groepeert, zorg het instant voor een warm gevoel.

Wil je een hele andere kant op met jouw kamer? Hier vind je een artikel over het Scandinavisch interieur.

 
 

Wat wil jij nog toevoegen aan jouw kamer om het knus te maken in deze donkere dagen?

bron, bron, bron

Must reads 👀