Lifestyle

Kaya woonde drie maanden in New York & zo kan jij dit ook doen!

New York, de stad met de gele taxi’s, indrukwekkende wolkenkrabbers en de woonplaats van Blair Waldorf. Droom jij er ook van om over de straten van de Big Apple te paraderen? Stop vooral niet met dromen, want het kan werkelijkheid worden. De 18-jarige Kaya ging haar droom achterna en woonde voor drie maanden in New York. Ze vertelt aan Girlscene hoe dat was én hoe jij ook voor drie maanden in New York kan verblijven. 

Hee meiden, 

Na het behalen van mijn vwo-diploma heb ik, Kaya (18), gekozen om niet gelijk te gaan studeren. In plaats daarvan heb ik heb een tussenjaar genomen. Dit vonden mijn ouders een goed idee, mits ik wel een goed plan had. Toen ik research ging doen kwam ik al snel bij EF Taalreizen. Hoewel er zoveel te gekke locaties waren waar ik uit kon kiezen, sprong er voor mij één heel erg uit: New York! Alles was makkelijk geregeld met EF, je kreeg snel reactie als er vragen waren en ze hielpen je met zaken zoals het aanvragen van een visum. Op 13 september was het dan eindelijk zover, ik ging voor drie maanden naar New York! Na een klein traantje op het vliegveld bij het afscheid, was het tijd om aan mijn reis te beginnen! Met twee té grote en zware koffers en nog eens handbagage liep ik wel een beetje klunzig op het vliegveld, maar who cares? Ik ging naar de Big Apple!

De campus
Eenmaal aangekomen stond mijn transfer klaar en kon ik gelijk naar de campus in Tarrytown. Op de gigantische campus werden we zo vrolijk en openhartig ontvangen. Muziek, eten en heel enthousiast personeel. Na wat administratieve zaken werden we naar onze kamer gebracht. Ik deelde mijn kamer met een Italiaans meisje en een Zwitsers meisje. Voor mij was de kamer een beetje wennen, omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Het was niet groot, maar mijn roomies waren lief en netjes dus daar had ik het mee getroffen. Ze waren na een tijdje erg open en we konden enorm met elkaar lachen. Als snel leerde ik ook veel Nederlandse meiden kennen. Hiermee kon ik het goed vinden en kon ik alles delen. Het is normaal als je je in het begin nog niet helemaal op je plek voelt, maar dit went zo snel! Na een week kwamen er naast de Nederlandse meiden ook veel meiden uit andere landen bij! Hierdoor sprak je meer Engels en leerde je ook over hun land en gewoontes.

De cursus
Ik deed de intensieve cursus met Cambridge preparation. De mensen van de campus doen hun best om je dagen zo te plannen dat je halve dagen les hebt, vaak had je les van half 9 tot 1. Daarna ben je vrij en mag je kiezen wat je wilt doen. Voor mij was die keuze vaak heel makkelijk: naar Manhattan! Vaak ging ik met een groepje van vier of vijf naar New York. Het was een stukje lopen naar het station vanaf de campus, maar als je geen zin had om te lopen dan staan er altijd taxi’s bij de campus die je voor één dollar naar het station brengen. Je stapt in de trein en 40 minuten later sta je op Grand Central (je weet wel, het station waar Serena van der Woodsen aankwam!). Ik dacht eerst dat het heel irritant was om 40 minuten in de trein te zitten, maar dit viel zo erg mee! In die tijd plan je een beetje waar je heen wilt die dag, eet je je lunch die je hebt gekocht bij Ms. Greens (healthy supermarktje in Tarrytown) en heb je genoeg te bespreken met alle mensen die je leert kennen!

Gossip Girl-momentje
Ook het feit dat je iedere keer weer een ‘Gossip Girl’-momentje had als je aankwam op Grand Central, maakte de reis totaal niet erg! Het leuke was dat je alles op je gemakje kon doen. Je kon echt je tijd nemen om alle leuke winkeltjes, restaurantjes en plekjes te ontdekken! Ik had de perfecte periode uitgekozen om te gaan: ik begon met 26 graden in september en eindigde met het kerstgevoel in december! Ik heb in drie maanden ontzettend veel gedaan: naar een Yankees wedstrijd geweest, gepicknickt in Central Park, Thanksgiving en Halloween gevierd, naar musea gegaan, heerlijk gegeten, modellen gespot op 5th Avenue en de highlights van de stad als Ground Zero, Rockefeller Center, Wall Street, Broadway en The High Line bezocht. En natuurlijk veel geshopt! 

Onvergetelijke ervaring
Ik heb een onvergetelijke tijd gehad die ik echt nooit meer ga en wil vergeten! Hoewel ik het altijd een beetje raar vind als mensen zeggen dat je in drie maanden vrienden voor het leven kunt maken, kan ik je zeggen dat dit echt waar is. Je deelt zoveel met iedereen omdat je samen een avontuur bent aangegaan. Ik spreek de meiden nog steeds en dit gaat ook zo blijven! Ook met de leraren heb ik nog steeds contact, bijvoorbeeld over mijn resultaten van mijn Cambridge examen (wat ik gehaald heb!) en ze helpen me goed met mijn inschrijving voor de Universiteit in Amsterdam waar ik volgend schooljaar heen wil!

XOXO, Kaya

Wil jij net als Kaya een tijdje in het buitenland verblijven?
Bij EF kun je kiezen uit 7 verschillende talen en uit 44 te gekke bestemmingen. Word slimmer tijdens je (zomer)vakantie of tussenjaar en bereid je zo beter voor op volgend schooljaar. Of je nu graag wilt shoppen in New York, zonnen in Miami, surfen in Costa Rica, bij EF kan het allemaal. Meer informatie en een gratis brochure? Klik hier

*Dit is een advertorial