Lifestyle

Winter verwachtingen versus de realiteit

We dromen allemaal van een échte winter met een witte kerst, sneeuwbalgevechten en warme chocolademelk bij de open haard. Helaas was dat dit jaar niet het geval… Toch lijkt het nu ein-de-lijk wat kouder te worden, maar de winter verloopt namelijk nooit zoals je verwacht. Girlscene zet een paar herkenbare ‘winter verwachtingen’ onder elkaar die in de werkelijkheid heel anders zijn.

1. Op één januari begin jij heel enthousiast aan je nieuwe dieet. Dit jaar wordt alles anders, jij gaat aan jezelf werken. Je gaat eindelijk dat abonnement nemen bij de sportschool, alleen nog maar gezonde dingen eten en in het weekend laat jij de toastjes en de chippies links liggen. Volgend jaar is er een andere jij. Klinkt dit al bekend…? Toch zit jij nog geen twee maanden later alweer op de bank met een zak chips. Dat sportabonnement? “Uhhmm, ja dat pasje ben ik kwijt…”. Het enige wat jij nu nog doet aan sporten is de afstand lopen van de koelkast naar de bank en weer terug. En ’s avond zit jij met een XL zak chips op de bank Obese te kijken. Nee, jij voelt je helemaal niet aangesproken.

2. Joehoee! Het is winter en het sneeuwt, ein-de-lijk. Een flink pak sneeuw betekent dat er natuurlijk een heleboel problemen zijn met het openbaar vervoer en hierdoor kun jij ‘helaas’ niet naar school. Balen zeg. Je bent van plan deze vrije dagen nuttig te besteden. Je gaat je kamer opruimen, eindelijk die kast uitzoeken, aan die ene serie beginnen en héééél misschien nog wat doen voor school. Na 24 uur opgesloten te hebben gezeten in je huis word je helemaal gek. Jij. Moet. Nu. Naar. Buiten. Anders. Word. Je. Gek. Ja heel leuk dat ijsvrij, maar je kunt dus helemaal niets met zo’n dik pak sneeuw.

4. Nu de temperatuurmeter eindelijk aangeeft dat het vriest staat schaatsen op natuurijs centraal in Nederland. Terwijl heel Nederland discussieert over of er nu wel of niet een Elfstedentocht komt besluit jij de rust op te zoeken en heerlijk te gaan schaatsen bij het eerste de beste bevroren meertje in de buurt. Eenmaal daar aangekomen is die rust ver te zoeken. Helaas dacht iedereen er precies hetzelfde over als jij. Jouw schaatskunsten worden daarom beperkt en je moet het doen met één vierkante meter.

5. Het sneeuwt! Tijd voor een sneeuwballengevecht. Je trommelt al je buurjongens op, maar jij hebt de memo even gemist dat iedereen joúw als doelwit heeft. Oeps… Binnen een paar minuten ben je helemaal ingepakt met sneeuw en zit er zelfs sneeuw in jouw onderbroek. Leuk.

6. De winter betekent een extra reden om een nieuwe winterjas te kopen. En omdat je toch zo lekker bezig bent met geld uitgeven besluit je ook nog een sjaal, muts en handschoenen te kopen. Laten we er even bij zetten dat je deze jas kocht rond begin december. Ondertussen is het een aantal maanden later en kun jij eindelijk jouw leuke jas showen. Maar nu weet je eigenlijk niet meer waarom jij deze jas toen gekocht hebt. Eerlijk gezegd vind je hem nu best wel lelijk.

Natuurlijk heeft de winter ook een heleboel leuke dingen, maar wij Nederlanders houden nu eenmaal erg van klagen. Neem daarom dit artikel met een korreltje zout 😉

Ben jij fan van de winter?